Museum informatie

Museum Scheldewerf
De Willem Ruyssstraat 100
4381 NK
Vlissingen

06-28156832
[email protected]

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€4
4 tot 18 jaar€2
Actuele openingstijden vind je op de website van het museum. Bij het museum is het alleen mogelijk om met pin te betalen.
starTe zien op MuseumTV

Museum Scheldewerf


In Museum Scheldewerf in Vlissingen beleef je de indrukwekkende geschiedenis van de scheepvaart. Honderd jaar geleden werd de zogeheten verbandkamer gebouwd op de werf. Hier werden de werklui behandeld voor wonden die zij opliepen tijdens hun werk.

Inmiddels is de verbandkamer omgetoverd tot museum waarbij je alles te weten komt over het verleden van de Scheldewerf. Tal van schepen zijn gebouwd op de werf die vervolgens de hele wereld over zijn gevaren. Deze bouw zorgde voor veel werkgelegenheid voor de inwoners van Vlissingen en omstreken. Veel gidsen van het museum hebben zelf ook een verleden met de Schelde en kunnen je alles vertellen over de belangrijke techniek die komt kijken bij het bouwen van een schip. De veertig meter hoge torenkraan geeft een imposant beeld op de werf.

Voor kinderen zijn er in het museum diverse activiteiten te beleven. Zij kunnen onder andere een fotospeurtocht doen of een ontbijtbordje omtoveren tot hun eigen ‘Delfts blauw’. De collectie Delfts blauw keramiek en maritieme schilderkunst in het museum zal hen vast genoeg inspiratie geven voor hun eigen kunstwerk.

Scheldewerf vormde een grote industrie wat zich midden in de stad bevond. De invloedrijke geschiedenis van de werf blijft dankzij het museum behouden voor toekomstige generaties.

MuseumTV heeft een bezoek gebracht aan de werf en hier een mini-docu van gemaakt. Bekijk hier de trailer of bekijk de hele mini-docu op de tentoonstellingspagina.
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum