Museum informatie

Museum Romeinse Katakomben
Plenkertstraat 55
6301 GL
Valkenburg aan de Geul

+31 (0)43 6012554
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:3016:00
Woensdag10:3016:00
Donderdag10:3016:00
Vrijdag10:3016:00
Zaterdag10:3016:00
Zondag10:3016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.5
Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Kinderen (4 t/m 11 jaar)€7
Museumkaart Gratis
CJP volwassenen€11
CJP kinderen (t/m 11 jaar)€6
Rondleidingen: Je bent dinsdag t/m zondag welkom om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Let op: Tijdens schoolvakanties organiseren we zes rondleidingen per dag om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Balie: Onze balie (ticketverkoop & informatie) is dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 16.00 uur geopend. Tijdelijke tentoonstellingen zijn alleen te bezoeken in combinatie met een rondleiding. Op maandag is ons museum gesloten. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Romeinse Katakomben


Museum Romeinse Katakomben

Bij Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg beleef je het verborgen Rome in een echt ondergronds labyrint! Samen met een gids dwaal je door de onderaardse gangen en ontdek je als het ware het Rome uit het vroege Christendom (3e en 4e eeuw). Bewonder prachtige grafkamers van welgestelde Romeinen met kleurrijke schilderingen op de wanden. Deze laten vaak inspirerende verhalen, oude rituelen en verrassende scènes uit het dagelijks leven zien.

De Romeinse Katakomben zijn een ondergronds gangenstelsel in Valkenburg in Zuid-Limburg. Het is een uiterst zorgvuldige replica van delen van de catacomben in Rome. In 1908 was Jan Diepen, zoon van een welgestelde textielfabrikant in Tilburg, onder de indruk geraakt van de catacomben in Rome en kreeg zodoende het idee om in Valkenburg in enkele mergelgroeven de catacomben na te bouwen. Aan het begin van de 20e eeuw werden in de Heidegroeve onder leiding van architect Pierre Cuypers, bekend van het gebouw van het Rijksmuseum en station Amsterdam Centraal, delen van de belangrijkste catacomben in Rome met grote precisie uitgehouwen in het kalksteen van Valkenburg. De Romeinse Katakomben zijn een rijksmonument.

De connectie met de hedendaagse samenleving en het publieksbereik staat centraal voor Museum Romeinse Katakomben. Het museum werkt nauw samen met professionals uit de educatieve en culturele wereld om op die manier mooie en leerzame tentoonstellingen en evenementen op te zetten. Hierin wordt een verbinding tussen verleden en heden gelegd.

Rondleidingen

Daal tijdens een rondleiding af naar de prachtige grafkamers waar Romeinen begraven liggen. Bewonder deze rijkversierde crypten, die zich zo’n 25 meter onder het aardoppervlak bevinden. Kom langs alle hoogtepunten van het ondergrondse Rome. De rondleiding duurt ongeveer een uur. De rondleiding kun je goed combineren met een Romeinse lunch. In het nabijgelegen restaurant ‘Gasterij Koningswinkelhof’ kun je een heerlijke lunch nuttigen die rechtstreeks uit de Romeinse tijd zou kunnen komen.

Als je zeker wil zijn van een plek voor de rondleiding kun je je ticket alvast online boeken.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum