Museum informatie

Museum Prinsenhof Delft
Sint Agathaplein 1
2611 HR
Delft

+31 (0) 15 260 23 58
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0017:00
Dinsdag09:0017:00
Woensdag09:0017:00
Donderdag09:0017:00
Vrijdag09:0017:00
Zaterdag09:0017:00
Zondag09:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€17.5
Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Kinderen (4 t/m 18 jaar)€6.5
Museumkaart (0 t/m 18 jaar)€2.5
Groepen (min. 11 personen)€14
CJP€14
Studentenkaart€14
Rotterdam-/Delftpas€5
Rotterdam-/Delftpas (4 t/m 18 jaar)€2.5
Vrienden van Museum Prinsenhof Delft Gratis
Rembrandt-/ICOM-kaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Prinsenhof Delft


Museum Prinsenhof Delft

Museum Prinsenhof Delft laat de bijdrage aan de ontwikkeling van Nederland door de Delftenaren zien. Hierin staat creativiteit en vernuft centraal. Het museum is in een voormalig klooster gevestigd. In de 16e eeuw deed dit klooster tijdelijk dienst als hof van Willem van Oranje.

Er zijn drie thema’s die in het museum centraal staan: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. Duik in het rijke verleden van Delft en ontdek de kunst en cultuur die Delft tot op de dag van vandaag een inspirerende stad maken.

Tentoonstellingen

Museum Prinsenhof Delft organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Een hiervan was ‘Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer.’

In deze tentoonstelling toonde het museum de werken van de beroemde 17e-eeuwse schilder Pieter de Hooch. Hiermee kreeg de Hooch eindelijk de aandacht die hij verdient. De schilder is een van de beroemdste Delftse meesters van de Gouden Eeuw. Zijn schilderijen uit de periode van 1652 tot 1660 stonden centraal in de tentoonstelling. Denk hierbij aan schilderijen van de mooiste binnenplaatsen en interieurs.

Topstukken

Voor deze tentoonstelling kwamen er bijna 30 topstukken van de schilder vanuit Europese en Amerikaanse musea naar Museum Prinsenhof Delft. Denk hierbij aan ‘Binnenplaats van een huis in Delft’ (National Gallery, Londen) en het meesterwerk ‘Kaartspelers in een zonovergoten ruimte’ (De Britse Royal Collection).

Meester van het perspectief

Pieter de Hooch begon aan het begin van zijn carrière met het schilderen van ‘kortegaartjes’. Dit zijn soldaten- en herbergscènes. In Delft begon hij binnenplaatsjes, huiselijke interieurs en incidentele familieportretten te schilderen. Wat zo bijzonder is aan de schilderijen van de Hooch is de diepte die hij wist te creëren. Geen andere Nederlandse schilder in de Gouden Eeuw kon zo goed dieptes schilderen als hij. Het aspect van ‘meerdere ruimtes achter elkaar’ komt vaak terug in zijn werken. Vandaar ook de bijnaam ‘meester van het perspectief’.

Deze tentoonstelling was van 11 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 te bezoeken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.