Museum informatie

Museum Palthehof
Westeinde 3
7711 CH
Nieuwleusen

0529 485 255
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:3017:00
Donderdag13:3017:00
Vrijdag13:3017:00
Zaterdag13:3017:00
Zondag13:3017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€3.5
Jongeren tot 16 jaar en 65+€2.00
Kinderen tot 6 jaar Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Palthehof


Het museum heeft haar naam te danken aan de familie Palthe. Met name aan Gulia Palthe die bemind was in Nieuwleusen en veel goeds had gedaan voor de gemeenschap. In Museum Palthehof wordt de geschiedenis van Nieuwleusen getoond door middel van vaste en jaarlijks wisselende tentoonstellingen. Het museum is gelegen in het mooie Palthebos.

Collectie

De collectie van het museum bevat onder andere boerengereedschappen, huishoudelijke voorwerpen en kledingstukken uit het leven van de Niewenleusener voorouders en de inventarissen van diverse kleine ambachtelijke bedrijfjes. Het museum is daarnaast ook ingericht met een schoolklasje, een boerenkeuken en een ‘mooie kamer’. Verder zijn er maquettes te zien van o.a. een Nieuwleusener boerderij en een schip dat vroeger door het kanaal de Dedemsvaart zijn lading turf vervoerde. Op het buitenterrein staat een TBC-huisje. In het museum krijgt u uitleg over de plaatselijke geschiedenis en aan een leestafel kunt u in de mappen met oude school- en groepsfoto’s kijken.

In het museum is een winkeltje ingericht met brocante spullen en andere leuke dingentjes. De opbrengst komt ten goede aan het museum. Er is ook koffie en thee beschikbaar.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum