Museum informatie

Landhuis Oud Amelisweerd
Koningslaan 9
3981 HD
Bunnik

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Landhuis Oud Amelisweerd


In het sprookjesachtige natuurgebied de Kromme Rijn vind je een al even sprookjesachtige plek: Landhuis Oud Amelisweerd. Onder de rook van Utrecht biedt dit landgoed ruimte aan individuele makers en instellingen om tijdelijke tentoonstellingen te organiseren. Zo fungeert het als podium voor hedendaagse initiatieven binnen een historisch decor.

Openingstijden en andere algemene informatie over Landhuis Oud Amelisweerd

Landhuis Oud Amelisweerd is gebouwd in 1770 als zomerhuis en kent door de geschiedenis heen enkele bijzondere bewoners. Zo heeft Koning Lodewijk Napoleon Bonaparte door de vertrekken gelopen en mocht familie Bosch van Drakestein het landhuis ook even haar thuis noemen. Inmiddels beheert Stadsherstel Utrecht het pand, waarin Stichting Landhuis Oud Amelisweerd wisselende exposities organiseert. Om je bezoek aan het museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Alle actuele informatie over Landhuis Oud Amelisweerd Bunnik vind je op hun website. Zo leer je hoe er hoe je een ticket bemachtigt voor Oud Amelisweerd en hoe je Landhuis Oud Amelisweerd het best kunt bereiken.

Impressie Landhuis Oud Amelisweerd

Ben je al helemaal enthousiast geworden over Landhuis Oud Amelisweerd? Bekijk dan snel een van de onderstaande video’s die we er maakten om een goede impressie te krijgen van de collectie. Kun je geen genoeg krijgen van bijzondere huizen? Check dan ook de video die we maakten in Huis van Ravesteyn.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum