Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Peuter (1 t/m 4) Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder vertelt het verhaal over het katholicisme in het Amsterdam van de Gouden Eeuw. Ons’  Lieve Heer op Solder Amsterdam vind je in een onopvallend grachtenpand in het hart van de hoofdstad. Dat dit gebouw vooral niet op moest vallen, heeft een reden die ons terugbrengt naar 1661.
witregel

Drie dingen die je moet weten over Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

witregel

Oude schuilkerk

Je vindt in Amsterdam Museum Ons Lieve Heer op Solder in een gebouw dat vroeger diende als schuilkerk voor katholieken die toentertijd geen openbare mis mochten houden. Het protestantisme mocht zichzelf het leidende geloof noemen en dwong de katholieken zich te verbergen, bijvoorbeeld in wat we nu kennen als Museum Ons Lieve Heer op Solder.

De collectie

Het museum heeft een uitgebreide collectie met objecten die tezamen het verhaal vertellen van 750 jaar katholieke geschiedenis in onze hoofdstad. Deze objecten zijn onder andere manuscripten, liturgische voorwerpen, schilderijen en beeldhouwwerken. Ook bezit het museum verscheidene boeken, prenten en priesterpenningen. Veel van deze objecten komen uit inboedels van zeventiende- en achttiende-eeuwse huiskerken. Doordat deze huiskerken hun functie verliezen in de tweede helft van de negentiende eeuw voelt de Historische Vereniging Amstelkring zich geroepen deze spullen, inclusief de verborgen zolderkerk van het museum, te behoeden voor de sloop.

Jouw bezoek aan Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Om je bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van dit Amsterdams museum. Een korte impressie van het museum krijg je door het kijken van deze Museumbite. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

buy windows 11 pro test ediyorum