Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

CJP, studentenpas en ISIC€10.00
starTe zien op MuseumTV

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Museum Ons Lieve Heer op Solder vertelt het verhaal over het katholicisme in het Amsterdam van de Gouden Eeuw. Museum Ons Lieve Heer op Solder Amsterdam vind je in een onopvallend grachtenpand in het hart van de hoofdstad. Dat dit gebouw vooral niet op moest vallen, heeft een reden die ons terugbrengt naar 1661.

Museum Ons Lieve Heer op Solder openingstijden en andere algemene informatie

Je vindt in Amsterdam Museum Ons Lieve Heer op Solder in een gebouw dat vroeger diende als schuilkerk voor katholieken die toentertijd geen openbare mis mochten houden. Het protestantisme mocht zichzelf het leidende geloof noemen en dwong de katholieken zich te verbergen, bijvoorbeeld in wat we nu kennen als Museum Ons Lieve Heer op Solder. Om je bezoek aan dit museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van dit Amsterdams museum. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie Amsterdam Museum Ons Lieve Heer op Solder

Ben je al helemaal enthousiast geworden Museum Ons Lieve Heer op Solder? Krijg dan alvast een impressie van Amsterdam Museum Ons Lieve Heer op Solder door onze Museumbites te bekijken. Wil je tijdens je culturele dagje uit in Amsterdam nog een ander museum bezoeken? Neem dan een kijkje bij de Oude Kerk dat je op vijf minuten lopen van Museum Ons Lieve Heer op Solder vindt. Om een voorproefje te krijgen bekijk je de video die we er maakten.