Museum of Contemporary Tibetan Art

Groepen (10+ personen)€3.5
starLid van MuseumTV

Museum of Contemporary Tibetan Art

Het Museum of Contemporary Tibetan Art is ontstaan door het idee van Tashi Norbu. Tashi Norbu is een Tibetaanse monnik, wie in 2002 naar het Westen is vertrokken. Sindsdien leert hij mensen over de hele wereld over Boeddhisme en Tibetaanse Cultuur. Sinds 2017 is de collectie van de hedendaagse Tibetaanse kunst te bewonderen in Emmen.

De collectie van het museum bestaat grotendeels uit de voormalige persoonlijke collectie van Tashi Norbu. Norbu heeft als kunstenaar een groot oeuvre en is erfgenaam van zijn familiecollectie van boeddhistische voorwerpen. Hij verwierf ook veel historische Tibetaanse voorwerpen door schenkingen en aankopen. Bij de oprichting van het museum schonk hij een grote selectie van zijn eigen schilderijen en sculpturen aan de vaste collectie van het museum.

Naast zijn eigen kunstwerken schonk Tashi Norbu een groot deel van zijn collectie Tibetaans-boeddhistische voorwerpen die hij van zijn familie erfde.
Het merendeel van deze artefacten was afkomstig van het klooster van Tashi’s grootvader, genaamd Klooster Sekhar Lhakhang, gelegen in Zuid-Centraal Tibet, vlakbij de grens tussen Tibet en Bhutan. Vanwege deze herkomst zijn de makers van de objecten vaak onbekend of anoniem, aangezien historische objecten ongetekend zouden zijn door hun maker.