Museum informatie

Museum MORE

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€18.50
Jeugd (12 tot 18 jaar)€8.50
CJP€5.50
Kinderen (tot 12 jaar) Gratis
Museumkaart | ICOM Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum MORE


In het idyllische Gorssel, gelegen in de Gelderse gemeente Lochem, bevindt zich een ware schat voor kunstliefhebbers: Museum MORE. Dit museum, gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, is gewijd aan Nederlandse modern-realistische kunst en biedt een unieke kijk op deze boeiende kunststroming. De naam ‘MORE’ is een afkorting van MOdern REalisme, wat perfect de essentie van de collectie weerspiegelt.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Museum MORE

witregel

In het voormalig gemeentehuis

Het museum werd prachtig uitgebreid met zeven tentoonstellingsruimten, een meesterwerk van architect Hans van Heeswijk. Deze moderne toevoeging harmonieert perfect met het historische karakter van het voormalige gemeentehuis. Het museum opende zijn deuren voor het publiek op 2 juni 2015 en kende binnen een jaar al de eer om zijn honderdduizendste bezoeker te verwelkomen. Een bewijs van de aantrekkingskracht en de artistieke waarde van deze bijzondere plek.

Kasteel Ruurlo

Maar daar blijft het niet bij. Museum MORE heeft nog een troef in handen: een tweede vestiging in het betoverende Kasteel Ruurlo. In deze Gelderse gemeente Berkelland opende op 23 juni 2017 een nieuwe kunsttempel zijn deuren. Hier kunnen bezoekers genieten van een prachtige selectie werken uit de collectie van Hans Melchers, de gedreven kunstverzamelaar die zijn passie deelt met het publiek. De verzameling omvat talrijke meesterwerken van Nederlandse modern-realistische kunstenaars, voornamelijk schilders die de kunstliefhebbers betoveren met hun unieke visie.

De modern-realistische collectie van Museum MORE

Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher, Charley Toorop, Jan Beutener, Co Westerik, Barend Blankert, Philip Akkerman, Erwin Olaf en Annemarie Busschers zijn slechts enkele namen uit de rijke collectie. Het werk van Albert Carel Willink, ook bekend als A. C. Willink, neemt een bijzondere plaats in binnen de verzameling. Zijn schilderijen zijn raadselachtig, elegant en vaak onheilspellend. In Kasteel Ruurlo kunnen bezoekers zich vergapen aan ongeveer 35 werken van deze meester. En ook in Museum MORE in Gorssel zijn momenteel ongeveer vijf schilderijen van Carel Willink te bewonderen. Zijn precisie en technische perfectie maken hem een ware virtuoos. Willink bestudeerde Oude Meesters zoals Holbein en Vermeer, die hij bewonderde en van wie hij veel heeft geleerd. In zijn eigen werk trachtte hij uit te blinken, terwijl hij het werk van Rembrandt minder kon waarderen. Volgens Willink ‘rook het teveel naar zweet en bloed’.

Een schatkamer

Museum MORE biedt een bijzondere reis door de geschiedenis van de Nederlandse modern-realistische kunst. Met zorg en toewijding wordt hier de artistieke erfenis bewaard en tentoongesteld, en worden bezoekers ondergedompeld in de prachtige werelden gecreëerd door deze vooraanstaande kunstenaars. Of het nu gaat om de bijzondere locatie in Gorssel of het betoverende Kasteel Ruurlo, Museum MORE is een must-visit voor iedere kunstliefhebber en een ware schatkamer van Nederlandse modern-realistische kunst.

Jouw bezoek aan Museum MORE

Wil je het museum zelf gaan bekijken? Bereid je dan voor met behulp van de praktische informatie op deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum. Om alvast een voorproefje te krijgen, kijk je onze korte documentaire.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum