Museum informatie

Museum Klooster Ter Apel
Boslaan 3 - 5
9561 LH
Ter Apel

0599 581370
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.50
Jongeren/Studenten€5.00
Leerling basisonderwijs€4.00
Gezinskaart€20.00
Donateurs/Vrienden Gratis
Bezoeker met Museumkaart Gratis
Bezoeker met ICOM Membership Card Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Klooster Ter Apel


Het Klooster

Klooster Ter Apel is een uit de 15e eeuw daterend voormalig klooster in de provincie Groningen. In 1465 werd begonnen met de bouw van het klooster. Het klooster ligt op een beboste zandrug langs de eeuwenoude handelsroute van Münster naar Groningen. Stormen, brand en hoge onderhoudskosten zorgden voor grote problemen in de eeuwen na 1600. Veel van het oude klooster ging helaas verloren maar dankzij een herstelplan is nog een hoop gerestaureerd. Sinds 1992 behoort Museum Klooster Ter Apel tot de UNESCO Top 100′ van onroerende objecten in Nederland.

Museum Klooster Ter Apel

Het museum heeft zowel permanente als wissel tentoonstellingen. In het museum waan je je in de middeleeuwen. Geschiedenis en kunst komen samen in Klooster Ter Apel. Binnen kan men middels foto’s, video’s en teksten niet alleen leren over de kloostergeschiedenis maar ook over het gebied Westerwolde. In de voormalige kapittelzaal is een origineel plafond met gotisch houtsnijwerk te zien en in de kloostergangen bevinden zich nog fragmenten van de oorspronkelijke glas in lood ramen. Het hoogtepunt blijft echter de kloosterkerk. Hier zijn nog elementen aanwezig die laten zien hoe het kloosterleven was.

Je betreed een compleet andere wereld wanneer je vanuit de kruisgang van het klooster de Kruidentuin binnenstapt. Kleine perken, omringt door buxushaagjes en kleine paadjes met fijn grind.  Laat je verrassen door de geuren en kleuren van de ruim 200 geneeskrachtige kruiden, keukenkruiden en verfplanten die de tuin rijk is.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum