Museum informatie

Museum Klok & Peel
Ostaderstraat 23
5721 WC
Asten

0493 - 691865
info@museumklokenpeel.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag 13:00 17:00
Dinsdag 09:30 17:00
Woensdag 09:30 17:00
Donderdag 09:30 17:00
Vrijdag 09:30 17:00
Zaterdag 13:00 17:00
Zondag 13:00 17:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Volwassenen (19 jaar en ouder) €10.00
Kinderen 4 t/m 18 jaar €5.00
Kinderen 0 t/m 3 jaar Gratis

Museum Klok & Peel


Klok & Peel

In het Brabantse Asten ligt Museum Klok & Peel, dat een combinatie is van twee collecties. In de collectie Klok staan historische kerkklokken centraal. De verzameling klokken en bellen is groot en wordt nog continu aangevuld met nieuwe stukken. Daarnaast heeft het museum de grootste bibliotheek en documentatie van klokken ter wereld. In een permanente tentoonstelling staat een klok in de Notre Dame centraal. Deze werd namelijk in Asten gemaakt!

In het gedeelte over de Peel wordt de natuur- en cultuurhistorie van de Peel en omstreken uitgelicht. In verschillende taferelen wordt het verleden van dit gebied uitgebeeld: van 10 miljoen jaar geleden tot nu. Van fossielen tot turfstekers, van oerrunderen tot gouden helmen; je komt alles te weten over de geschiedenis van de Peel.

Grootste luidklokken en beiaards collectie

Neem ook een kijkje bij de vaste collectie luidklokken en beiaards. Leer waarvoor de klokken belangrijk waren en waar ze belangrijk voor zijn. Ontdek klokken uit verschillende tijden – zoals de replica van de grote klok van de Notre Dame – en verschillende culturen – bijvoorbeeld het Arabische wateruurwerk van Jazari.

De Peel aan zee

Tenslotte leer je ook net natuurgebied De Peel kennen in Museum Klok & Peel. In ‘Peel aan zee’ leer je alles over de ontwikkeling van De Peel. Ontdek hier de klimatologische en culturele ontwikkelingen in vier tijdsvakken: Holoceen, Pleistoceen, Pliocee en Mioceen. Hier zie je hoe Asten er in die tijdsvakken uitzag en wie de bewoners (mens en dier) waren.

Museum Klok & Peel geeft een uniek kijkje in het natuurverleden van Brabant en de klokkenindustrie.

Meer informatie over dit museum verschijnt binnenkort op de website.

Mede mogelijk gemaakt door:

Prins Bernhard Cultuurfonds logo MuseumTV

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less