Museum informatie

Museum Klok & Peel

Openingstijden

DagVanTot
Maandag13:0017:00
Dinsdag09:3017:00
Woensdag09:3017:00
Donderdag09:3017:00
Vrijdag09:3017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (19 jaar en ouder)€10.00
Kinderen 4 t/m 18 jaar€5.00
Kinderen 0 t/m 3 jaar Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Klok & Peel


In het Noord-Brabantse dorp Asten vind je Museum Klok & Peel. Het is museum is een combinatie van twee collecties. Zo leer je er niet alleen alles over historische kerkklokken, maar hoor je er ook over het natuur- en cultuurhistorisch verhaal van natuurgebied De Peel.

witregel

Drie dingen die je moet weten over Museum Klok & Peel

witregel

Het is Asten wat de klok slaat

Een van de hoogtepunten van het museum is de collectie van oude klokken, die dateren uit de achttiende en negentiende eeuw. Er zijn klokken van verschillende merken en stijlen te zien, waaronder de bekende Nederlandse merken Van Hout en Duysen. Daarnaast heeft het museum de grootste bibliotheek en documentatie van klokken ter wereld. In een permanente tentoonstelling staat een klok in de Notre Dame centraal. Deze werd namelijk in Asten gemaakt!

De Peel aan zee

Verder leer je het natuurgebied De Peel beter kennen in het museum in Asten. In de tentoonstelling De Peel aan zee ontdek je de klimatologische en culturele ontwikkelingen van de omgeving in vier verschillende tijdsvakken: Holoceen, Pleistoceen, Plioceen en Mioceen. Van fossielen tot turfstekers, van oerrunderen tot gouden helmen; je komt alles te weten over de geschiedenis van De Peel.

Jouw bezoek aan Museum Klok & Peel

Kortom, Museum Klok & Peel is een interessant museum in Asten dat zich richt op de geschiedenis van de klokken en natuurgebied De Peel. Het museum bezit een unieke collectie van oude klokken en landbouwwerktuigen en biedt regelmatig educatieve activiteiten aan voor bezoekers. Wil je het museum met je eigen ogen beschouwen? Bereid je dan voor met behulp van de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande activiteiten ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum