Museum informatie

Museum Kaap Skil
Heemskerckstraat 9
1792 AA
Oudeschild

0031 (0) 222 314 956

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.75
Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Kinderen (4 t/m 13 jaar)€7
Museumkaart Gratis
Texelaar (met gratis museumpas) Gratis
Maart-sep ook geopend op maandag. 1 jan en 25 dec gesloten. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Kaap Skil


Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil in Oudeschild (op Texel) is een (openlucht)museum vol verhalen en avonturen. Het museum bezit een grote collectie opgedoken schatten, onder andere scheepswrakken. Naast het bewonderen van deze schatten ontdek je er de Reede van Texel (een ankerplaats voor schepen) en stap je terug in de tijd. Niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam!

Het hoofdgebouw dat bij het Kaap Skil Museum hoort is bijzonder en indrukwekkend, want het is ontworpen door architecten van ‘Mecanoo’ uit Delft. De gevel is bekleed met hout. Deze stukken hout komen van de damwanden uit het Noord-Hollands Kanaal. Net als de aangespoelde collectiestukken uit het museum wordt dit hout ook hergebruikt.

Vanbinnen is het Museum Kaap Skil heel licht. Naast verschillende tentoonstellingen zijn er een museumcafé en een museumwinkel te vinden. Achter het hoofdgebouw vind je het openluchtmuseum. Wanneer je hier doorheen loopt kom je langs vissershuisjes, de jutterij en de graanmolen. In verschillende gebouwen zijn tentoonstellingen te zien. Denk hierbij aan de visserij en de Texelse veerdienst.

Texel, het middelpunt van de wereldzeeën 

In Museum Kaap Skil ontdek je hoe Texel het middelpunt van de wereldzeeën was. In de tentoonstellingen en in het openluchtmuseum ervaar je hoe Texelaars al eeuwen leven met de zee en hoe dit onze maritieme geschiedenis heeft gevormd.

 

Kaap Skil Texel – Maritime Museum

Museum Kaap Skil Texel is een uniek en indrukwekkend museum, welke leuk is om te bezoeken met mensen van diverse leeftijden. Je vindt Museum Kaap Skil aan de Heemskerkckstraat 9, 1792 AA Oudeschild. Algemene informatie over dit museum op Texel vind je ook op onze website. Wil je meer weten over de actuele tentoonstellingen in het museum? Dan adviseren je om op de website van Museum Kaap Skil te kijken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum