Museum informatie

Museum IJsselstein
Walkade 2-4
3401 DS
IJsselstein

030-6886800
info@museumijsselstein.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 19 jaar€6.00
CJP/65+/ U-pas & groepen vanaf 10 personen€3.00
Vrienden, Museumkaart & t/m 18 jaar Gratis
starLid van MuseumTV

Museum IJsselstein


Museum IJsselstein

Museum IJsselstein (MIJ) wil wat dichtbij is bijzonder maken en het bijzondere dichtbij brengen. MIJ verleidt en verrijkt. Het laat je ontmoeten en brengt kunst en cultuur bij elkaar, IJsselstein en de wereld, het grootse
en het kleine. Er zijn vaste exposities te zien over de historie van IJsselstein en wisseltentoonstellingen met hedendaagse kunst.

Hedendaagse kunst

De wisseltentoonstellingen bestaan uit hedendaagse kunst. Hierbij wordt de bezoeker uitgedaagd om anders naar de wereld om zich heen te kijken. In de tentoonstellingen komt een grote diversiteit aan disciplines en materialen aan bod en wordt altijd gezocht naar manieren om de verbinding met de samenleving aan te gaan.

‘3000 jaar wonen nabij de Hollandse IJssel’

Deze vaste expositie laat bezoekers het ontstaan van de stad en het vroegere leven in IJsselstein beter begrijpen. Aan de hand van objecten, audiovisuele presentaties en ontdekplekken ontdek je spelenderwijs de geschiedenis van stad en omgeving.

Educatie

Er valt er veel te beleven bij MIJ. Er is een doorlopend activiteitenprogramma dat aansluit bij de tentoonstellingen en er worden speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen. Van kunstgeschiedenis tot muziek en van workshops tot lezingen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.