Museum informatie

Museum IJsselstein
Walkade 2-4
3401 DS
IJsselstein

030-6886800
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6
Jongeren (0 t/m 17) Gratis
CJP/65+/U-pas€3
Museumkaart Gratis
Geopend: tweede paasdag, tweede pinksterdag Gesloten: 24 december, 25 december, 26 december, 31 december, 1 januari, eerste paasdag, Koningsdag, eerste pinksterdag.
starTe zien op MuseumTV

Museum IJsselstein


Museum IJsselstein

Museum IJsselstein – ook wel bekend als ´MIJ´ – wil wat dichtbij staat bijzonder maken en het bijzondere dichtbij brengen. Het museum is daarnaast een plek van ontmoeting, waar onder andere kunst en cultuur en jong en oud bij elkaar komen.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door verschillende tentoonstellingen. Er is een vaste expositie genaamd ‘3000 jaar wonen nabij de Hollandse IJssel’. Deze vaste expositie laat bezoekers het ontstaan van de stad en het vroegere leven in IJsselstein beter begrijpen. Aan de hand van objecten, audiovisuele presentaties en ontdekplekken ontdek je spelenderwijs de geschiedenis van stad en omgeving. Dit is interessant voor jong en oud.

Verder worden er elk jaar drie wisseltentoonstellingen en af en toe kleine, aanvullende tentoonstellingen georganiseerd.De wisseltentoonstellingen bestaan uit hedendaagse kunst. Hierbij wordt de bezoeker uitgedaagd om anders naar de wereld om zich heen te kijken. In de tentoonstellingen komt een grote diversiteit aan disciplines en materialen aan bod en wordt altijd gezocht naar manieren om de verbinding met de samenleving aan te gaan.

Activiteiten

Er valt er veel te beleven bij MIJ. Er is een doorlopend activiteitenprogramma dat aansluit bij de tentoonstellingen en er worden speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen. Van kunstgeschiedenis tot muziek en van workshops tot lezingen. Ook organiseert het museum het hele jaar door diverse activiteiten, zoals workshops, lezingen, voorstellingen, excursies en nog veel meer.

De Kasteeltoren van IJsselstein

De Kasteeltoren van IJsselstein is een belangrijke historische plek. Dit is zo omdat op deze plek de basis voor de huidige stad ligt. De toren komt uit de 16e eeuw en is het restant van Kasteel IJsselstein – een kasteel dat in 1888 al is afgebroken. De fundamenten van het kasteel zijn echter nog steeds te zien. De Kasteeltoren heeft een mooie wenteltrap met gewelven en een torenkamer met een haard, toilet en gevangenis.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum