Museum informatie

Museum IJsselstein
Walkade 2-4
3401 DS
IJsselstein

030-6886800
info@museumijsselstein.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 13:00 17:00
Donderdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00
Zondag 13:00 17:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Volwassenen €6
Jongeren (0 t/m 17) Gratis
CJP/65+/U-pas €3
Museumkaart Gratis
In verband met de opbouw van de nieuwe expositie zijn wij gesloten tot en met vrijdag 8 maart 2019. Geopend: tweede paasdag, tweede pinksterdag Gesloten: 24 december, 25 december, 26 december, 31 december, 1 januari, eerste paasdag, Koningsdag, eerste pinksterdag.
star_border Geen lid van MuseumTV

Museum IJsselstein


Museum IJsselstein

Museum IJsselstein – ook wel bekend als ´MIJ´ – wil wat dichtbij staat bijzonder maken en het bijzondere dichtbij brengen. Het museum is daarnaast een plek van ontmoeting, waar onder andere kunst en cultuur en jong en oud bij elkaar komen.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door verschillende tentoonstellingen. Er is een vaste tentoonstelling genaamd ‘3000 jaar wonen nabij de Hollandse IJssel’. Deze tentoonstelling laat bezoekers het ontstaan van de stad en het vroegere leven in IJsselstein beter begrijpen. Dit is interessant voor jong en oud.

Verder worden er elk jaar drie wisseltentoonstellingen en af en toe kleine, aanvullende tentoonstellingen georganiseerd.

Activiteiten

Ook organiseert het museum het hele jaar door diverse activiteiten, zoals workshops, lezingen, voorstellingen, excursies en nog veel meer. Een van de workshops die je bij kunt wonen is de ´Workshop Schrijven bij MIJ – Diversiteit´.

Samen met Mariola Dirkzwager ga je kijken naar de manier waarop we onszelf en de ander zien. Dit doe je door middel van creatieve schrijfopdrachten. Op deze manier worden de standaard kaders herschreven

De workshop vindt plaats op 9 februari 2020 om 14.00 uur. Op vertoon van een geldig entreekaartje of een Museumkaart kun je deze workshop gratis volgen. Je kunt je aanmelden via aanmelden@museumijsselstein.nl

De Kasteeltoren van IJsselstein

De Kasteeltoren van IJsselstein is een belangrijke historische plek. Dit is zo omdat op deze plek de basis voor de huidige stad ligt. De toren komt uit de 16e eeuw en is het restant van Kasteel IJsselstein – een kasteel dat in 1888 al is afgebroken. De fundamenten van het kasteel zijn echter nog steeds te zien. De Kasteeltoren heeft een mooie wenteltrap met gewelven en een torenkamer met een haard, toilet en gevangenis.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less