Museum informatie

Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511 TB
Nijmegen

024 360 88 05

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.5
Jongeren (13 t/m 17 jaar)€6.25
Kinderen (0 t/m 12 jaar) Gratis
CJP€6.25
Cultuurkaart€6.25
Studenten€6.25
Groepen (min. 15 personen)€10
Scholieren vanaf 13 jaar (in schoolverband met docent)€2.75
ICOM Gratis
Museumkaart Gratis
Vrienden van Museum Het Valkhof Gratis
Vereniging Rembrandt Gratis
BankGiro Loterij VIP-KAART Gratis
star_border Geen lid van MuseumTV

Museum Het Valkhof


Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof in Nijmegen heeft een diverse collectie aan archeologische voorwerpen en oude- en moderne kunst. In de bijhorende bibliotheek kun je als bezoeker terecht voor achtergrondinformatie.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Een daarvan is ‘Middeleeuws vernuft – Interactieve familietentoonstelling’. Deze tentoonstelling is voor kinderen tot en met 12 jaar gratis te bezoeken.

Diverse films, tv-series, boeken en sprookjes over de middeleeuwen nemen je mee op een onvergetelijke reis. Ga op avontuur en waan je in een wereld van koningen, ridders, stoere jonkvrouwen, schurken, kastelen en duistere steden en kom erachter hoe men 1000 jaar geleden leefde. Ontdek aan de hand van 35 hands-on stations en talloze originele voorwerpen verschillende verhalen over mensen die in de middeleeuwen leefden.

Zet eens een middeleeuwse bril op, of doe mee aan een lansgevecht. Smeed een zwaard en stort je in een gevecht. Verkleed je in middeleeuwse kleding en dans tot je erbij neer valt.

Bezoek deze tentoonstelling tot en met 3 mei 2020.

Activiteiten

Ook organiseert het museum verschillende activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de escaperoom.

Tijdens de escaperoom kruip je in de huid van de vrienden van Jozef van Hövell van Wezeveld en Westerflier. Jozef zat in de Nijmeegse studentenvereniging Carolus Magnus. Deze was door de bezetter verboden. Als deelnemer van de escaperoom zal je met dezelfde dilemma’s geconfronteerd worden als studenten van 75 jaar geleden.

Je kunt voor de escaperoom reserveren via www.universiteitinverzet.nl. Je moet altijd online reserveren en vooraf betalen via de genoemde website. De escaperoom is volledig in beheer van Radboud Universiteit Nijmegen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.