Museum informatie

Museum het Oude Raadhuis

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0016:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.00
65+ kaart€4.75
Kinderen van 6 t/m 12 jaar€2.7
Museumkaart & kinderen t/m 5 jaar Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum het Oude Raadhuis


De collectie van het museum wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van Urk samen met de gemeente in stand gehouden. Zij zetten zich met volle overgave in om de historie van Urk te bewaren. Museum Het Oude Raadhuis geeft een beeld van de wijze waarop de Urkers geleefd hebben. De ster van het museum is de visserswoning, die authentiek is ingericht zoals de Urkers aan het begin van de 20e eeuw leefden.

Collectie

In het museum kom je geen luxe artikelen tegen. De collectie bestaat uit een grote fotocollectie en gebruiksvoorwerpen van vroeger. In het museum is ook een volledig ingerichte kapperszaak, de oude trouwzaal en het interieur van oude winkeltjes waar je vroeger snoep kon kopen. Het museum heeft ook een kunstcollectie waaronder kunst van Ernst Leyden en een collectie van Jantje de Knipper. Jantje de Knipper knipte vooral Bijbelse taferelen en vrome volksspreuken, botters of andere schepen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum