Museum informatie

Museum Heerenveen
Minckelersstraat 11
8442 CE
Heerenveen

0513 623408
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.50
Kinderen (van 0 t/m 5 jaar) Gratis
Kinderen (van 6 t/m 17 jaar)€3.50
Museumkaart Gratis
Vrienden van Museum Heerenveen Gratis
Groepen (vanaf 10 personen)€5.50
VVV Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur Zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00 uur Feestdagen Open: tweede Paasdag, tweede Pinksterdag en tweede Kerstdag van 13.00 - 17.00 uur. Gesloten: eerste Kerstdag, oudejaarsdag, nieuwjaarsdag, eerste Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, eerste Pinksterdag.
starTe zien op MuseumTV

Museum Heerenveen


Museum Heerenveen

Museum Heerenveen vertelt de rijke geschiedenis van Heerenveen door hun veelomvattende collectie. Ook organiseren ze diverse tentoonstellingen en betrekken bezoekers op een interactieve wijze bij hun museum.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert door het jaar heen verschillende tentoonstellingen. Een daarvan is ‘Het depot uit!’.

In deze tentoonstelling worden objecten die jarenlang verborgen waren opengesteld aan het publiek. De tentoonstellingsruimte wordt hiervoor tijdelijk omgetoverd tot een depot.

Een andere tentoonstelling die je als bezoeker kunt zien is ‘Het is nooit af’. Deze fototentoonstelling gaat over de ‘ecokathedraal’, bedacht door Louis G. le Roy (1924 – 2012). Dit ecokathedraal lijkt op een hoop restanten van een oude beschaving, overwoekerd door planten. Aan de Middeleeuwse kathedralen moest er wel duizend jaar gewerkt worden, en volgens Le Roy moest dat ook bij zijn ecokathedraal. De foto’s uit de tentoonstelling laten dit natuurproject op prachtige wijze zien.

Om het project en de ideeën van Le Roy voort te zetten mag je als bezoeker een steen meenemen. Samen met andere bezoekers kun je je steentje bijdragen aan het museale stapelelement.

Verdere voorbeelden van tentoonstellingen die te bezoeken zijn; ‘Richting 100 jaar Abe Lenstra’ en ‘Rudi Stuve: Early works’.

Pronkkeamer Heerenveen

De Pronkkeamer is een initiatief door het museum, waarbij iedereen met een relatie tot Heerenveen uitgedaagd wordt om met een eigen Heerenveen gerelateerd schilderij, foto, tekening, ontwerp of kledingstuk te komen. Elke maand wordt er een voorwerp van iemand geëtaleerd. De Pronkkeamer bevindt zich in een expositieruimte in het hartje van Heerenveen en is gratis te bezoeken.

Evenementen

Ook worden er door het museum verschillende evenementen georganiseerd. Zo heb je de ‘Inbrengdag Domela leeft!’, een ‘Gratis rondleiding Domela Nieuwenhuis’ en ‘Niet schrikken mama’ door Alma en Marita Mathijsen.

Museum in de klas

Het museum schenkt veel aandacht aan het onder de aandacht brengen van de geschiedenis van Heerenveen, ook bij scholieren. Daarom wordt het museum naar de klas gebracht, in plaats van dat de klas naar het museum moet komen. Voor de jongere scholieren is er een spannend verhaal over het museum (verteld in het Fries). Oudere scholieren gaan een collectie gebruiksvoorwerpen en/of kunstwerken onderzoeken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum