Museum informatie

Verwey Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP
Haarlem

023 – 542 24 27

Openingstijden

DagVanTot
Maandag12:0017:00
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10.50
Jongeren 13 t/m 18 jaar€5.50
Jeugd t/m 12 jaar, Haarlem Pas, Museumkaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Verwey Museum Haarlem


Verwey Museum Haarlem is hét stadsmuseum van Haarlem en Zuid-Kennemerland. Het museum vertelt het verhaal van de recente en de oude geschiedenis van de stad en zijn omgeving. Het Haarlems museum heeft als missie om de inwoners van de stad met elkaar te verbinden. Het museum wil een levendig en inspirerend museum zijn dat een actieve rol speelt in de stad, een instelling dat in samenspel met de bevolking wordt gecreëerd en waar bezoekers enthousiast worden gemaakt voor de geschiedenis.

Verwey Museum Haarlem openingstijden, tickets en andere algemene informatie

Op 25 augustus 1975 werd het Haarlems museum opgericht. Tot 1988 had Verwey Museum Haarlem echter nog geen gebouw om hun tentoonstellingen in te organiseren. In principe bestond het museum wel op papier, maar dus niet op een fysieke locatie. Wel werden er af en toe tentoonstellingen op locaties gehouden die op dat moment beschikbaar waren. In 1988 kreeg het Haarlems museum, samen met het ABC Architectuurcentrum Haarlem, eindelijk een ruimte tot hun beschikking. Om je bezoek aan Verwey Museum Haarlem te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het museum. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie Verwey Museum Haarlem

Ben je al helemaal enthousiast geworden over dit Haarlems museum? Bekijk dan snel de onderstaande video die we er maakten om een goede impressie te krijgen van hun collectie. Wil je na je bezoek nog een ander culturele activiteit ondernemen in Haarlem? Neem dan ook eens een kijkje bij Teylers Museum Haarlem, Frans Hals Museum Haarlem of Museum van de Geest Haarlem!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum