Museum informatie

Museum Flehite

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13.00
Student / CJP€6.00
Museumkaart / ICOM / Rembrandtkaart / jeugd (t/m 18 jaar) Gratis
Gedurende sommige tentoonstellingen zijn de entreeprijzen verschillend. Kijk op de website van het museum voor de meest actuele informatie. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museum Flehite


Museum Flehite is hét kunst- en cultuurhistorische museum voor de Utrechtse stad Amersfoort en Eemland. Samen met Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en het Architectuurcentrum FASadE maakt het museum deel uit van de Stichting Amersfoort in C. Het museum ontwikkelt zich nog altijd tot een plek waar regelmatig aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van Amersfoort.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Museum Flehite

witregel

Van kostbaar tot eenvoudig

Museum Flehite is vernoemd naar de oude gouw Flehite, ook wel Flethite. De Oudheidkundige Vereniging Flehite heeft het museum uiteindelijk tot in 1976 beheerd. Daarna ontstond er namelijk een aparte stichting. Het Museum Flehite Amersfoort is sinds 1890 gevestigd in de huidige drie middeleeuwse gebouwen aan de Breestraat. Hier zijn nog altijd ruim 24.000 voorwerpen te bezichtigen. Van schilderijen, tekeningen en prenten tot voorwerpen van zilver, hout, ijzer, papier en kunststof. Van de meest kostbare tot de meest eenvoudigste voorwerpen.

Gezicht op Amersfoort

Onderdeel van de vaste opstelling is een omvangrijke maquette die een deel van het zeventiende-eeuwse Amersfoort tot leven brengt. De maquette is gebaseerd op het grote stadsgezicht van Mathias Withoos. In 1671 schilderde hij de ommuurde stad aan de Eem, omringd door het lege platteland. In de stad torenen twee kerken boven de daken van de huizen uit, namelijk de Onze-Lieve-Vrouwetoren en de Sint-Joriskerk.

Jouw bezoek aan Museum Flehite

Ben je klaar om zelf meer te leren over de stad Amersfoort en zijn geschiedenis? Bereid je bezoek aan Flehite dan goed voor met de praktische informatie die je vindt aan de linkerkant van deze pagina. Hier staan onder andere openingstijden en entreeprijzen. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum