Museum informatie

Museum Flehite
Westsingel 50
3811 BC
Amersfoort

033-247 11 00
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€16.00
Kinderen t/m 18 jaar Gratis
Studentenpas€7.5
CJP€7.5
Museumkaart€3.5
ICOM, Rembrandtpas, Leden van OVF en Vrienden van Museum Flehite Gratis
starTe zien op MuseumTV

Museum Flehite


Museum Flehite is hét kunst- en cultuurhistorische museum voor de Utrechtse stad Amersfoort en Eemland. Samen met Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en het Architectuurcentrum FASadE maakt het museum deel uit van de Stichting Amersfoort in C. Het Flehite Museum ontwikkelt zich nog altijd tot een plek waar regelmatig aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van Amersfoort.

Entreeprijs Museum Flehite en andere algemene informatie

Museum Flehite is vernoemd naar de oude gouw Flehite, ook wel Flethite. De Oudheidkundige Vereniging Flehite heeft het museum uiteindelijk tot in 1976 beheerd. Daarna ontstond er namelijk een aparte stichting. Het Amersfoort Flehite Museum is sinds 1890 gevestigd in de huidige drie middeleeuwse gebouwen aan de Breestraat. Hier zijn nog altijd ruim 24.000 voorwerpen te bezichtigen. Van schilderijen, tekeningen en prenten tot voorwerpen van zilver, hout, ijzer, papier en kunststof. Van de meest kostbare tot de meest eenvoudigste voorwerpen. Het Flehite Museum toont altijd weer een andere tentoonstelling die aandacht besteed aan nationale en internationale kunst uit 1850 tot 1950. Om je bezoek aan Museum Flehite te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het museum. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie Museum Flehite

Ben je al helemaal enthousiast geworden over het Flehite Museum? Bekijk dan snel de onderstaande video die we er maakten om een goede impressie te krijgen van de collectie. Behalve informatie over de vaste collectie leer je bovendien ook meer over wat je allemaal tijdelijk kunt zien in Museum Flehite Amersfoort tentoonstelling. Een overzicht van alle andere musea waar we een kijkje namen, vind je in ons overzicht.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum