Museum Escher in het Paleis

De kassa voor Escher in het Paleis sluit om 16.30 uur. Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Escher in het Paleis

Bij Escher in het Paleis kan je de bekendste werken uit het oeuvre van M.C. Escher (1898-1971) bekijken. En, dat niet op zo maar een plek! De prenten hangen namelijk in het voormalige winterpaleis van wijlen prinses Emma, de moeder van Wilhelmina. Het Paleis wordt nu niet meer bewoond door Koninklijke leden. Wel staat het Haagse Paleis Lange Voorhout nog centraal tijdens Prinsjesdag, waar de Koninklijke familie langsheen rijdt voordat zij de Troonrede voorlezen.

Escher en zijn werk

Het werk van Escher is te bezichtigen in het Paleis, in Den Haag. Ook zijn topstukken, zoals de litho Relativiteit, vind je terug in deze collectie. Escher werd bekend door zijn prenten en houtsnedes. Dit zijn overigens niet de enige kunstwerken die je er kan bezichtigen. Bij Escher in het Paleis wordt bijna alle grafische kunst van Escher tentoon gesteld. Zo zie je ook werken uit zijn eerdere carrière, Italiaanse landschappen, stillevens en diverse studietekeningen.

Escher in het Paleis in Den Haag biedt ook een interactieve tentoonstelling. Hierin wordt je meegenomen in de denkwijze van Escher. Je kan op deze manier met jouw eigen ogen zien hoe Escher gebruik maakte van abstracte constructies of een onwerkelijke realiteit.

Museum Escher in het Paleis Den Haag bereiken

Het Escher museum is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station van Den Haag of station Den Haag Hollands Spoor gaan er verschillende trams richting het museum. Ook met de auto kunt u het museum bereiken. U kunt uw auto nabij het museum parkeren in parkeergarage Museumkwartier.

Informatie over huidige tentoonstellingen vind je terug op de website van het Escher Museum. Meer algemene informatie over uw bezoek aan het museum vind je links in de witte balk.