Museum Ergens in Nederland 1939-1945

Groep per persoon€2
Vanaf 13 jaar€2.5
Groep tot 15 mensen€25
De openingstijden veranderen met de maand, dus kijk vooral op de website https://www.ergensinnederland1939-1945.nl/home Tickets
starLid van MuseumTV

Museum Ergens in Nederland 1939-1945

Museum Ergens in Nederland 1939-1945 is een stichting met een verzameling militaria die sinds 2015 tentoongesteld wordt in het museum in Emmen. De tentoonstelling bevat duizenden voorwerpen die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben.

Diverse thema’s

Het museum is opgedeeld in negen thema’s en bestaat uit 5000 originele items en replica’s die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling is met name gefocust op gebeurtenissen in en rondom Noord-Nederland, maar het toont eveneens voorwerpen van over de hele wereld. De thema’s variëren van de Nederlandse bezetting tot een afdeling oorlogsarcheologie en een wapenkamer.