Museum informatie

Museum Elburg
Jufferenstraat 6-8
8081 CR
Elburg

0525-681341
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7
Kinderen (4 t/m 11 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
Fotopuzzeltocht€1.75
Stadswandeling€1.75
Museum Elburg is gesloten op: Maandagen en zondagen, Koningsdag, 1e en 2e kerstdag, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag. Helaas is het museum niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Elburg


Museum Elburg

Museum Elburg toont de geschiedenis van de stad en haar omgeving. Dit doen ze onder andere door het tonen van een uitgebreide collectie voorwerpen die zijn opgedeeld in deelcollecties; stadsverdediging, rechtspraak, J.H. van Kinsbergen en zilver en visserij. Museum Elburg is gevestigd in een van de opvallendste gebouwen – het 15e -eeuwse Agnietenconvent – in Elburg.

Het museum bezit voormalige kloosterpanden en een middeleeuwse dubbelkapel die je als bezoeker kunt bezoeken. Verder zijn er ook nog de Vischpoort, de kazematten en het muurhuisje.

Tentoonstellingen

Naast de vaste tentoonstelling organiseert het museum het hele jaar door ook diverse wisseltentoonstellingen. Een daarvan as ‘Fantasieën in glas’. Deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling waren Lia Koster, Fredy Wubben, Martin Mödden, Ela van der Scheer en Jan Hooghiemstra.

De tentoonstelling gaf een goed beeld van verschillende stijlen en technieken die in de glaskunst gebruikt worden. Zo was de techniek ‘glasfusion’ gebruikt. Hierbij werden stukken glas bestaande uit verschillende kleuren met elkaar versmolten. Ook vond je in deze tentoonstelling grote installaties van glas en staal.

Een andere techniek die gebruikt werd heet ‘sandcasting’. Hierbij werd in zand een mal gevormd. Daar werd dan vloeibaar glas in gegoten. De bak werd in de oven gedaan waarop het glas gebakken werd. Op deze manier ontstond er een ruwe én een gladde kant van het glas.

De tentoonstelling was van 7 september 2019 tot en met 29 februari 2020 te bezoeken.

Activiteiten

Ook organiseert het museum het hele jaar door verschillende activiteiten. Zo kun je als bezoeker het Adventsconcert van het Susterenkoor ‘St.- Agnes’ bijwonen.

Dit koor zal op zaterdag 7 december 2019 om 16.00 een concert geven. Het koor wil met dit concert het begin van de advent inluiden. Het thema is ‘Nun komm’ en er zullen verschillende liederen gezongen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gregoriaanse lied ‘Benedictus’.

Het concert vindt plaats in de kapel van Museum Elburg, onder andere vanwege de prachtige galming. De entree is €10,00 (inclusief thee en koffie). De kaarten voor dit concert zijn vanaf 21 november aan de kassa van het museum verkrijgbaar.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum