Museum informatie

Museum De Voorde
Zuidwaarts 2
2711 HA
Zoetermeer

079 316 4735
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.5
Kinderen (0 t/m 12 jaar) Gratis
Jongeren (13 t/m 18 jaar)€5.5
Zoetermeerpas€3.5
CJP€3.5
Museumkaart Gratis
ICOM Gratis
Vrienden van Museum De Voorde Gratis
Groepen (min. 15 personen)€5.5
ook geopend op Tweede Paasdag (maandag), Tweede Pinksterdag (maandag) en Tweede Kerstdag 10.00 – 17.00 uur op 5 en 24 december en Oudejaarsdag sluit het museum om 15.00 uur gesloten op Koningsdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum De Voorde


Museum De Voorde

Vraag jij je wel eens af hoe het komt dat er zoveel verschillen tussen mensen zijn, en hoe je daarmee om moet gaan? Museum De Voorde in Zoetermeer is een plek waar je achter deze vragen kan komen en jezelf kunt ontdekken.

Door het museum wordt er aandacht besteed aan de verschillen en de overeenkomsten tussen mensen. Dit doen ze aan de hand van tentoonstellingen en activiteiten met actuele thema´s. Het museum maakt ons duidelijk dat we meer op elkaar lijken dan we denken, en dat het goed is om jezelf te zijn.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Een daarvan is ´Dit zijn wij!´. Deze tentoonstelling gaat over verschillende generaties en alles wat zij delen. 

Mensen worden gevormd door hun opvoeding en omgeving. Je groeit met elkaar op in dezelfde generatie. De tijdgeest die in jouw generatie leeft bepaalt voor een groot deel jouw blik op de wereld. 

In de tentoonstelling kom je als verschillende antwoorden op vragen als ´Wat heeft ons
gevormd?´, ´Waarom reageren we soms hetzelfde en soms juist anders?´ en ´Begrijpen we elkaar?´. Ook leer je over de overeenkomsten van bepaalde generaties en maak je kennis met de icoon van elke generatie.

In de tentoonstelling kun je als bezoeker onder andere retrogames op een ouderwetse Arcade Machine spelen, ontdekken wat de kredietcrisis te maken heeft met Flippo´s en indringende kunst en foto´s bekijken van kunstenaars als Ferdi Tajiri-Jansen, Karel Appel en Ron Haviv. Voor kinderen is er een speciale ´Dit zijn wij!-route´.

De tentoonstelling is van 13 april 2019 t/m maart 2020 te bezoeken.

Activiteiten

Ook organiseert het museum verschillende activiteiten. Ze organiseren onder andere speciale rondleidingen voor mensen met dementie, genaamd ´Weet je nog WEL!´.

Bij deze tentoonstelling kun je als bezoeker herinneringen ophalen door middel van herkenbare voorwerpen en verhalen uit de jaren ´50, ´60 en ´70. Deze tentoonstellingen worden georganiseerd in samenwerking met ontmoetingscentrum Carpe Diem. 

De rondleiding is speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers of begeleiders ontwikkeld. De prijs bedraagt €50,- voor groepen van maximaal 10 personen (incl. koffie/thee). Het boeken van deze rondleiding kan tot twee weken voor de gewenste datum.

 Kijk voor meer informatie op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.