Museum informatie

Museum ‘De Tien Malen’
Garderenseweg 97
3881 NC
Putten

0341-355 485
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0016:00
Donderdag13:0016:00
Vrijdag13:0016:00
Zaterdag13:0016:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€3
Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Kinderen (4 t/m 11 jaar)€1.50
Museumkaart Gratis
PHG-deelnemers Gratis
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur Ook 2e Kerstdag geopend 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum ‘De Tien Malen’


Museum ‘De Tien Malen’

Museum ‘De Tien Malen’ in Putten vertelt het verhaal van de rijke historie die verbonden is aan dit dorp.

In 1999 richtte de stichting ‘Puttens Historisch Genootschap’ op Landgoed Schovenhorst Museum ‘De Tien Malen’ op. Het museum geeft een goed beeld weer van de wijze waarop mensen in Putten het landschap daar hebben gebruikt, beïnvloed en beheerd. Dit doen ze onder andere door het laten zien van foto’s, tekeningen, kaarten, ambachtelijke voorwerpen, agrarische voorwerpen, voorwerpen uit de prehistorie, steengoed, aardewerk en meer. 

Maak kennis met brinken, engen, kampen landschappen, woeste gronden, ontginningen en maalschappen. Leer meer over de Puttense boerderij van vroeger en de historische huishoudelijke attributen die daarbij horen. Deze attributen vind je in de keuken en de huiskamer (ook wel ‘goot’ en ‘heerd’ genoemd) van vroeger.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert naast hun vaste tentoonstelling ook diverse wisseltentoonstellingen. Een daarvan is ‘100 jaar Bauhaus’.

In Weimar bestond de ‘Bauhaus’, een Duits opleidingsinstituut. De Bauhaus bestond slechts veertien jaar, maar is als begrip bij velen bekend. De stijl van de Bauhaus kan worden herkend door strakke lijnen, eenvoudige vormen en functionaliteit. Er bestonden verschillende afdelingen, zoals de schilderkunst, de beeldhouwkunst, de architectuur, keramiek, textiel en metaal- en glasbewerking. Kunst en ambacht waren hierin belangrijke begrippen. 

Eén van de bekendste studenten binnen de Bauhaus was pottenbakker Marquerite Friedländer. Hier wordt in de tentoonstelling ook wat over vertelt. 

Deze tentoonstelling is op dit moment in het gerenoveerde gemeentehuis te zien.

Activiteiten

Ook organiseert het museum diverse activiteiten. Binnenkort zal het museum in kerstsfeer zijn. Van zaterdag 14 december t/m zaterdag 4 januari kun je kerstvoorstellingen, kerstgroepen en treintjes door een winterlandschap bewonderen. Dit wordt aangevuld door een tijdelijke expositie over papierknipkunst. Deze expositie is onder andere door medewerking van Knipkring ‘t Silhouhert uit Putten tot stand gekomen. Daarnaast zullen er voor kinderen genoeg activiteiten zijn.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum