Museum informatie

Museum Bredius
Lange Vijverberg 14
2513 AC
Den Haag

+31-70-3620729
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.00
Kinderen t/m 18 jaar Gratis
Studenten€3.00
Vereniging Rembrandt & ICOM Gratis
Museumkaart Gratis
Groepen vanaf 10 personen (p.p.)€5.50
Rondleiding (exl. entreeprijs)€60.00
Gesloten van 24 november t/m 9 december: i.v.m. de opbouw van de nieuwe tentoonstelling in Museum Bredius.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Bredius


Abraham Bredius

Van schilderijen en tekeningen tot antieke meubels en zilver. In Museum Bredius is de ruime verzameling van Abraham Bredius te bewonderen. Een rijke collectie die hij na zijn dood, in 1946, aan de gemeente Den Haag schonk.

Op 18 april 1855 werd Abraham Bredius in Amsterdam geboren. Hij was het enige kind van Hendrika Hillegonda Brink (1814-1865) en Johannes Jacobus Bredius (1808-1894), die uit een rijk geslacht van buskruitfabrikanten stamde. De vader van Abraham wilde dan ook maar al te graag dat zijn zoon in zijn voetsporen zou treden en de handel in zou gaan. De kunstverzamelaar voelde daar echter niks voor en voelde zich veel meer aangetrokken tot de muziek. Helaas was een carrière als concertpianist niet voor hem weggelegd. Als troost mocht hij van zijn vader in 1878 een reis door Italië maken. Een reis waarin zijn belangstelling en passie voor beeldende kunst ontstond.

Sindsdien is hij verschillende kunstwerken gaan verzamelen. Hij wijdde zich, als een van de eerste Nederlanders, aan de studie van de Hollandse zeventiende-eeuwse schilderkunst. Bredius verscheen in binnen- en buitenlandse tijdschriften met zijn artikelen over schilders, musea en tentoonstellingen. Doordat hij jarenlang archiefstukken bestudeerde en hij dit combineerde met bronnenonderzoek met stijlkritiek, legde hij hiermee de basis voor de kennis over vele grote en kleinere zeventiende-eeuwse meesters.

Stichting Bredius Genootschap

Toen de kunstverzamelaar stierf, liet hij zijn collectie na aan de gemeente Den Haag. Een collectie die, dankzij de gemeente, tot 1985 was te bezichtigen. Toen de gemeente het museum ging sluiten, verenigden zich een aantal Haagse kunstliefhebbers zich om het museum te redden.
De stichting verzamelde geld bij elkaar en kreeg veel steun van sponsoren. Op die manier wisten ze in 1990 genoeg geld bij elkaar te verzamelen om de deuren van het Museum Bredius opnieuw te openen.

De stichting Bredius Genootschap werd in 1985 al opgericht met het doel om de verzameling van Abraham Bredius voor het publiek toegankelijk te maken, de collectie te onderhouden en tentoonstelling te organiseren.

Bewonder meer dan 200 schilderijen en meer in het Museum Bredius. Bekijk nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.