Museum informatie

Museum Boijmans van Beuningen
Museumpark 18
3015CX
Rotterdam

010-4419400
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0018:00
Woensdag11:0018:00
Donderdag11:0018:00
Vrijdag11:0018:00
Zaterdag11:0018:00
Zondag11:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€20
Tot en met 18 jaar Gratis
CJP€10
Museumkaart Gratis
Studenten€10
Rembrandtkaart Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Boijmans van Beuningen


In het hart van Rotterdam vind je Museum Boijmans van Beuningen. Het museum, met een veelzijdige en eigenzinnige collectie, laat de bezoeker de westerse kunstgeschiedenis zien van de middeleeuwen tot nu.

Collectie

De collectie van het museum bevat onder andere oude schilder- en beeldhouwkunst, hedendaagse kunst en industriële gebruiksvoorwerpen. Deze collectie is afkomstig uit de verzamelingen van 1.700 particuliere verzamelaars. In de 172 jaar dat het museum bestaat hebben zij maar liefst vijftigduizend kunstobjecten geschonken. De prenten en tekeningen in het museum zijn van wereldniveau.

Naast de vaste collectie kan je geregeld tijdelijke tentoonstellingen bezoeken. De onderwerpen van deze exposities hebben uiteenlopende onderwerpen van kunstwerken van mbo-studenten tot aan haute couture van modehuis Viktor&Rolf.

Depot

In het nieuwe depot van Museum Boijmans van Beuningen kan je de kunstobjecten bewonderen die nu geen plek hebben gekregen in het museum. Als bezoeker heb je hier, zelfstandig of met een gids, toegang tot de gehele museumcollectie. Verspreid over zes verdiepingen kan je rondneuzen tussen meer dan 150.000 objecten. Daarbij kan je ook meekijken met restauraties en conserveringen.

 

Foto: Ossip van Duivenbode

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum