Museum informatie

Museum Arnhem
Weerdjesstraat 70
6811 JE
Arnhem

+31 (0)26 – 30 31 400
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:0018:00
Donderdag12:0018:00
Vrijdag12:0018:00
Zaterdag12:0018:00
Zondag12:0018:00
Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022. Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Arnhem


Museum Arnhem

Museum Arnhem is het museum aan het verbouwen en uit aan het breiden. Er wordt een nieuwe vleugel aan het gebouw toegevoegd waar je straks als bezoeker van het prachtige uitzicht op Arnhem en het uiterwaardenlandschap kunt genieten. Ook het huidige gebouw zal grondig gerenoveerd worden. Het vernieuwde Museum Arnhem zal 13 mei 2022 openen. 

De collectie van het museum in Arnhem

Museum Arnhem is een van de musea die je in Arnhem kan bezoeken. Zo is ook het openluchtmuseum van Arnhem erg bekend, waar de aandacht ligt op het Nederlandse erfgoed en ambacht. Museum Arnhem legt de focus op een totaal ander gebied, namelijk (inter)nationale moderne en hedendaagse kunst. Ook vormgeving krijgt speciale aandacht in Museum Arnhem. In de collectie vind je veel kunst van Arnhemse kunstenaars, en in het specifiek vrouwelijke kunstenaars.

In de collectie van het Arnhem Museum zijn onder andere hedendaagse sieraden, vormgeving en realistische kunt uit de 20ste eeuw opgenomen.

Ook zo benieuwd naar de tentoonstellingen en collectie van dit museum in Arnhem? Meer informatie over de locatie en de huidige tentoonstellingen vind je op de website van het Arnhem Museum.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum