Museum informatie

Museum Arnhem

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:0018:00
Donderdag12:0018:00
Vrijdag12:0018:00
Zaterdag12:0018:00
Zondag12:0018:00
Het vernieuwde Museum Arnhem opent naar verwachting begin 2022. Onze tijdelijke presentatieplek in De Kerk is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00.
star_border Geen lid van MuseumTV

Museum Arnhem


Museum Arnhem

Museum Arnhem is het museum aan het verbouwen en uit aan het breiden. Er wordt een nieuwe vleugel aan het gebouw toegevoegd waar je straks als bezoeker van het prachtige uitzicht op Arnhem en het uiterwaardenlandschap kunt genieten. Ook het huidige gebouw zal grondig gerenoveerd worden. Het vernieuwde Museum Arnhem zal naar verwachting begin 2022 openen. 

De Kerk

Museum Arnhem organiseert tot eind 2020 nog wel exposities en activiteiten die je als bezoeker bij kunt wonen. Deze exposities en activiteiten vinden plaats in De Kerk. Er wordt bij de tentoonstellingen vooral gefocust op experiment, vernieuwing en innovatie. Elke maand wordt de tentoonstelling gewisseld. Thema´s als actuele kunst en vormgeving, innovatie, Arnhemse makers en design en mode komen langs. Beide Arnhemse en internationale kunstenaars worden hierbij betrokken. Bij activiteiten kun je denken aan discussieavonden, lezingen, concerten en performances. 

Tentoonstellingen

Een van de tentoonstellingen die je in De Kerk kunt bezoeken is ´Body Control: sieraden en mode op de grens van de mens´.

Deze tentoonstelling laat aan de ene kant recente sieraad- en modeontwerpen van meer dan 100 internationale vormgevers en kunstenaars zien, en aan de andere kant spelen ze in op actuele maatschappelijke kwesties rondom de maakbaarheid en grenzen van het menselijk lichaam. Elk ontwerp vertelt zijn eigen verhaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan herkenbaarheid, vervreemding, innovativiteit en controversialiteit. 

De werken die in deze tentoonstelling getoond worden zijn gekaderd in drie hoofdthema’s; Menselijk, Buitenmenselijk en Bovenmenselijk. De verbeeldingskracht van de kunstenaar wordt gebruikt om het publiek een standpunt in te laten nemen over deze thema´s. Verschillende kwesties komen langs; ´Kunnen sieraden een rol spelen in het misleiden van gezichtsherkenningssoftware?´, ´Kunnen sieraden ons slimmer of onsterfelijk maken?´ en ´Hoe jaagt een serie objecten de discussie rondom schaamlipcorrecties aan?´.

Zoals hierboven genoemd is er een verscheidenheid aan kunstenaars en ontwerpers die met hun eigen werk aan deze tentoonstelling deelnemen; Iris Eichenberg, Imme van der Haak, Iris van Herpen, Lauren Kalman, Ted Noten, Sinéad O’Dwyer, Neri Oxman, Ruudt Peters, Katja Prins, Ana Rajcevic, Mi-Ah Rödiger, Anouk Wipprecht en circa 80 anderen. 

Deze tentoonstelling is van 2 november 2019 t/m 26 januari 2020 te bezoeken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.