Museum informatie

Museum Arnhem

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
Studenten / CJP€5.00
Jongeren (13 t/m 17 jaar)€5.00
Kinderen (t/m 12 jaar) Gratis
Museumkaart / ICOM Gratis
Rembrandtkaart Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Museum Arnhem


Het Museum Arnhem is na een uitgebreide verbouwing op 13 mei 2022 opnieuw geopend voor het publiek. Het museumgebouw is een van de mooist gelegen in Nederland, op een hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn. Dit museum is een must-see voor kunstliefhebbers die op zoek zijn naar een indrukwekkende collectie.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Museum Arnhem

witregel

Je ogen uitkijken

De collectie van het Museum Arnhem is breed samengesteld en bevat enkele van de belangrijkste werken van magisch realisten in Nederland. Daarnaast bezit het museum een hoogwaardige collectie hedendaagse kunst en toegepaste kunst, waaronder sieraden, glaskunst en keramiek. Ook zijn er historische objecten te bewonderen, afkomstig van de in Arnhem geboren kunstenaar Alexander Ver Huell. Zijn hele bezit, waaronder schilderijen, tekeningen, prenten en kunstnijverheid, liet hij na aan de gemeente Arnhem na zijn dood in 1897.

Gratis beeldentuin Arnhem

De beeldentuin van het museum is gratis toegankelijk en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de prachtige omgeving en de beeldencollectie te bewonderen. De werken van onder andere Maria Roosen, Louie Cordero en Henry Moore zijn er te zien. Het is een fijne plek om te verblijven en te genieten van het uitzicht over de Rijn.

Jouw bezoek aan Museum Arnhem

Wil je het museum zelf bezoeken? Bereid je uitje dan eerst goed voor met behulp van de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum