Museum informatie

Museum Arnemuiden
Langstraat 35
4341 EC
Arnemuiden

0118-603242
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag Gesloten
Geopend 27 april t/m 1 november. In juli en augustus ook geopend op vrijdag.
starTe zien op MuseumTV

Museum Arnemuiden


De Zeeuwse stad Arnemuiden beleefde in de vijftiende en zestiende eeuw een grote bloei. Deze bloei wordt ook wel omschreven als de Arnemuidse Gouden Eeuw. Grote handelsschepen meren aan in de stad waarna hun handelswaar wordt verscheept naar grote havens zoals Middelburg, Gent en Antwerpen. In het museum beleef je de verhalen over hoe Arnemuiden zich in die tijd vormt tot een bedrijvig stadje. 

Inkomstenbron

De aangemeerde schepen in Arnemuiden waren lange tijd de belangrijkste inkomstenbron voor de inwoners. Na een tijd besloten de schippers Arnemuiden voorbij te varen en aan te meren in grotere en diepere havens. De ankerplaats voor de stad raakte in verval en de inwoners diende op zoek te gaan naar een andere manier om geld te verdienen. Uiteindelijk is de visserij de redding voor de stad gebleken. In het oude stadhuis, waar het museum zich in bevindt, vertelt de collectie het leven van de stoere vissers en de geduldige garnalenpelsters.

Terug in de tijd

‘Snuffel rond in het verleden’ in Museum Arnemuiden en stap hier een negentiende-eeuwse woning binnen. Deze woning is ingericht met spullen van vroeger zoals grootmoeders bedstee, ouderwetse pannen en klederdracht. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen op de zolder van het huis of om af te dalen naar de kelder. In de kelder vind je namelijk verschillende archeologische vondsten uit Arnemuiden.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.