Museum informatie

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV
Den Haag

+31 70 338 1338
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13
Kinderen (0 t/m 3 jaar) Gratis
Kinderen (4 t/m 11 jaar)€8
Jeugd (12 t/m 18 jaar)€10
Gezinskaart (2 volw. + 2 kinderen t/m 11 jaar)€40
CJP€8.5
Museumkaart Gratis
Rotterdampas Gratis
VIP-pas BankGiroLoterij Gratis
ICOM Gratis
Vereniging van Vrienden Gratis
BSO/NSO-groepen (per kind of begeleider)€2.75
Groep (min. 20 personen)€0.5
Ooievaarspas volwassenen€6.5
Ooievaarspas kinderen (4 t/m 11 jaar)€4
Ooievaarspas jeugd (12 t/m 18 jaar)€5
Tijdens schoolvakanties, zoals aangegeven in de landelijke richtlijnen, is het Museon ook op maandag open. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Museon


Museon

Het Museon in Den Haag is een museum dat zich voornamelijk op cultuur en wetenschap richt. Hierin focussen ze op het aspect ‘het ontdekken van de wereld en deze met respect behandelen’. Het museum is interactief; kijken, luisteren, lezen en doen komen allemaal terug. Ook vinden er activiteiten voor het hele gezin plaats.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstelling. De centrale tentoonstelling genaamd ‘One Planet’ leert je op een leuke en interactieve manier wat je zelf kan doen om te zorgen dat onze aarde leefbaar blijft.

De tentoonstelling is gebaseerd op zeventien ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ (Sustainable Development Goals) die geformuleerd zijn door de Verenigde Naties. Er komen verschillende thema’s aan bod, zoals overbevissing, watervervuiling, energie, vluchtelingen, klimaatverandering en discriminatie.

Het Museon organiseert ook kleine permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Romeinen, vulkanen, de prehistorie, satellieten, het leven op de Noordpool, ruimtevaart, klimaatverandering of de evolutie. Hiernaast kun je als bezoeker ook altijd de NatGeo Focus Gallery bezoeken. Dit is een permanente fototentoonstelling van National Geography en wordt twee keer per jaar van thema veranderd.

Collectie

De vele voorwerpen die het museum bezit, illustreren bijzondere verhalen. De objecten komen uit de wereld van de cultuur, natuur en techniek. Denk hierbij aan zeldzame dieren, mens- en plantmodellen, fossielen en meer.

Activiteiten

Naast tentoonstellingen worden er door het museum ook activiteiten georganiseerd. Een daarvan is ‘Ötzi in virtual reality’. Deze activiteit is voor jong en oud.

Ötzi is een ‘ijsmummie’ uit de Alpen, en tegelijkertijd het oudste menselijk lichaam dat tot nu toe in Europa is gevonden.

Neem een kijkje in de tijd dat ‘Ötzi leefde door deel te nemen aan de archeologische VR experience! Met een VR-bril loop je vijf minuten rond in de tijd van Ötzi en zijn tijdgenoten. Op deze manier ontdek je hoe het in die tijd geweest moest zijn.

Deze activiteit is elke zondag van 11.30 tot 13.30 en 14.00 tot 16.00 te bezoeken.
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.