Museum informatie

MU
Torenallee 40-06
5617 BD
Eindhoven

+3140 296 1663
mu@mu.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0018:00
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0018:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5
Jongeren (0 t/m 17 jaar) Gratis
Student€3.50
Studenten en docenten (uit Noord-Brabant) Gratis
Woensdag Gratis
Museumkaart Gratis
We Are Public leden (vrijdag, zaterdag en zondag) Gratis
Dutch Design Week Gratis
MU is gesloten op Eerste en Tweede Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag. Eerste en tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en eerste en tweede Pinksterdag is MU geopend van 13:00-17:00 uur. Tijdens Dutch Design Week is MU dagelijks geopend van 11:00 - 18:00 uur. Tijdens Dutch Design Week is MU gratis te bezoeken voor iedereen!
star_border Geen lid van MuseumTV

MU


MU

MU is een ´artspace´ en is gevestigd in een voormalige Philipsfabriek in Eindhoven. Het museum focust zich op de visuele cultuur van nu en later. Ben je een kunstliefhebber met een interesse in kunst, design, popcultuur en nieuwe media? Dan is dit museum zeker het bezoeken waard!

Het museum houdt zich bezig met het definiëren van een nog onbestaande rol tussen wat kunst is en wat kunst kan zijn. Dit doen ze samen met een rijk internationaal netwerk van creatieve ´makers´. Ze geven kunstenaars en ontwerpers dan ook de ruimte voor artistieke research en ontwikkeling.

MU probeert vooral het jonge publiek te trekken, waarbij kennismaking met, begrip voor, verdieping van en eigen ervaring met het maken van kunst voorop staat.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Een daarvan is ´Polarities: Psychology and Politics of Being Ecological´

Met deze tentoonstelling bevraagd MU de extremen van onze tijd. Sommige mensen nemen tegenwoordig een uiterst standpunt in. Natuuractivist – kapitalist of feminisme – conservatisme etc. Staan deze standpunten echter wel tegenover elkaar?

In de tentoonstelling komen drie winnende projecten van de Bio Art & Design Award 2019 voor. Deze projecten zijn ontwikkeld in samenwerking met verschillende Nederlandse onderzoekers in de levenswetenschappen. Ook zul je recente werken van internationale kunstenaars en ontwerpers tegen komen. Wat hen bijzonder maakt is dat ze tegen de eerder genoemde tegenstellingen ingaan. 

De tentoonstelling is door Angelique Spaninks & Xandra van der Eijk samengesteld en bevat een diversiteit aan deelnemende kunstenaars:

• Alexandra Daisy Ginsberg, Christina Agapakis/Ginkgo Bioworks & Sissel Tolaas
• Charlotte Jarvis
• Emma van der Leest & Aneta Schaap-Oziemlak (BAD Award), Paul Verweij & Sybren De Hoog (Radboudumc / CWZ)
• Heather Dewey-Hagborg & Phillip Andrew Lewis
• Irene Stracuzzi
• Jakob Kudsk Steensen
• Jonathan Ho (BAD Award) & Joris Koene (VU)
• Lise Autogena & Joshua Portway
• Marjolijn Dijkman
• Michael Sedbon (BAD Award) & Raoul Frese (VU)
• Minji Choi

De opening van de tentoonstelling is op 29 november 2019 om 20.00. Tot 1 maart 2020 is de tentoonstelling te bezoeken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.