Museum informatie

MU
Torenallee 40-06
5617BD
Eindhoven

+3140 296 1663
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0018:00
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0018:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€5
Student€3.50
Studenten en docenten Noord-Brabant Gratis
< 18 jaar Gratis
Woensdag Gratis
Museumkaart Gratis
We Are Public Leden Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

MU


MU is een uniek platform waar creatieve nieuwe talenten proberen te verleggen wat kunst is en wat het kan zijn. Via een interdisciplinair randprogramma probeert MU in Eindhoven een jong publiek in contact te laten komen met kunst. Hands-on ervaring met kunst staan voorop in de doelstelling van het museum en daagt graag nieuwe talenten uit. Het museum helpt dit nieuwe talent verder door middel van research & development en door internationale promotie van deze nieuwe kunst.

Educatieve programma’s

Er zijn publieks- en educatieprogramma’s beschikbaar om mensen op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met beeldcultuur en kunst. Onder het programma MU Play&Learn leren ze alle nieuwe technieken die gebruikt worden door kunstenaars. Dit programma kan gevolgd worden in expositieruimte Strijp-S maar ook op locatie en zelfs online. Je kunt Play&Learn aanvragen voor groepen zoals scholen en bedrijven maar ook voor individuen. Met deze programma’s wil MU een alternatief klaslokaal zijn. Jongeren moeten niet rechtlijnig onderwezen worden maar moeten de vrijheid hebben om meerdere kunstzinnige stromingen te ontdekken. Een van deze nieuwe stromingen is digitale kunst. In het museum kan je leren programmeren om zo geweldige nieuwe kunstwerken te maken in het digitale tijdperk. Nadat je met professionele kunstenaars hebt leren programmeren worden er daadwerkelijk kunstwerken gemaakt als eindresultaat.

Verder

Er is een (digitale) winkel waar je vele unieke kunstwerken kunt kopen. Van boeken over internetcultuur tot fashion items zoals tassen en originele shirts, alles is te krijgen in het museum. Niet alleen kinderen kunnen activiteiten volgen in het museum. Voor senioren zijn er het MU FlipLab. Dit unieke concept laat ouderen leren over kunst van jongere artiesten. Bij deze ‘Omgekeerde Universiteit’ werken mensen van verschillende leeftijden samen om prachtige nieuwe kunst te maken. Als laatste zijn er voor bedrijven meerdere workshops te volgen die kunnen helpen om inspiratie op te doen of om hechter te worden met je collega´s.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.