Museum informatie

Moco Museum
Honthorststraat 20
1071 DE
Amsterdam

+31 (0) 203701997
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0019:00
Dinsdag09:0019:00
Woensdag09:0019:00
Donderdag09:0019:00
Vrijdag09:0020:00
Zaterdag09:0020:00
Zondag09:0019:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€19.50
Student€16.50
13-17 jaar€16.50
Onder 13 jaar Gratis
CJP€13.50
starTe zien op MuseumTV

Moco Museum


Ben je geïnteresseerd in moderne en hedendaagse kunst? Dan ben je bij het Moco Museum in Amsterdam aan het juiste adres! Het museum geeft een podium aan kunstenaars die op een ironische manier naar de hedendaagse maatschappij kijken. Doordat het Moco Museum heel veel diverse soorten kunst aanbiedt, is het Moco Museum Amsterdam absoluut een aanrader voor diverse leeftijden.

Collectie van het museum

Grote namen als Banksy en Andy Warhol zijn in dit museum te bezichtigen. Warhol maakte Pop-Art, kunst voor de gewone mens. Dat is precies het idee achter het museum. Banksy maakt veel kunst in de openbare ruimte. Zo is zijn kunst erg zichtbaar in het dagelijks leven. Het Moco Museum heeft een aantal iconische werken van Banksy in het bezit die de moeite waard zijn om in het echt te bekijken.

Moco Museum: locatie, tickets en algemene info

Het museum ligt op een hele centrale locatie, namelijk aan het Museumplein. Het gebouw waar het museum zich in bevindt is ontworpen door Eduard Cuypers in 1904. Hij was de neef van Pierre Cuypers, de architect van onder andere het Rijksmuseum. Het gebouw, ook wel Villa Alsberg genoemd, is een statig herenhuis dat goed onderhouden wordt. Tot 1939 heeft de weduwe Cuypers in het huis gewoond. Daarna is het gebouw tijdens de oorlog in het bezit van de Duitsers geweest. Na de oorlog werd het voornamelijk door bedrijven gebruikt. In 2016 heeft het Moco Museum het pand overgenomen. Voor een doorsnee museum is het Moco Museum in Villa Alsberg aan de kleine kant, maar dat zorgt voor een speciale museumbeleving.

MuseumTV heeft de collectie van het Moco Museum in beeld gebracht in een mini-docu. Zo krijg je alvast een impressie van wat je kan bekijken in het museum.

Tickets voor het museum kan je overigens eenvoudig bestellen via de website van het Moco Museum, of door deze bij de entree te kopen. In de balk links wordt je direct doorverwezen naar de website van dit moderne kunst museum om jouw tickets te kopen. Ook informatie over openingstijden kan je op deze pagina vinden.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum