Museum informatie

Missiemuseum Steyl
St. Michaelstraat 7
5935 BL
Steyl

077 – 326 14 99
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7.00
Kinderen van 4 t/m 17 jaar€3.5
Reductie voor scholen en groepen vanaf 20 personen (p.p.)€0.5
Museumjaarkaart Gratis
Rondleiding door een gids€50.00
starTe zien op MuseumTV

Missiemuseum Steyl


Missionarissen

Metershoge vitrines, verschillende houten kastjes aan de wanden en opgezette dieren en insecten overal om je heen. Een beeld die wel uit een of andere negentiende-eeuwse roman lijkt te komen. In het Missiemuseum Steyl wordt dit mysterieuze beeld werkelijkheid.

Niet zo raar ook, want het museum dateert terug naar de negentiende eeuw. Toen de Congregatie van het Goddelijke Woord (SVD) in 1879 de eerste missionarissen uitzond naar China, begonnen deze missionarissen met het opsturen van voorwerpen uit de landen waar ze werkten. Het zijn deze verzonden voorwerpen die de basis vormen voor het Missiemuseum Steyl. Een museum die ontstond met het doel om, aan de hand van de verzameling, toekomstige missionarissen en bezoekers meer informatie te geven over verre landen en culturen. Het bewaren van de negentiende-eeuwse opstelling is een bewuste keuze die het museum heeft gemaakt rond 1980.

De bezoeker kan, naast de vaste opstelling, ook genieten van wisselexposities. Bekijk in het auditorium een film over het ontstaan van het museum, kloosters, kerken en kloostertuinen in Steyl.

De beer van Steyl

In het Missiemuseum Steyl zijn twee hoofdcollecties te bezichtigen. De collectie Volkenkunde en de collectie natuurhistorie (Dierenwereld). Bewonder zo de verschillende voorwerpen uit China, Japan, Indonesië, de Filipijnen, Papoea Nieuw Guinea, Ghana, Togo, Republiek Congo en Paraguay of aanschouw het insectenkabinet en een zoölogisch gedeelte.

De 1,75 meter hoge, bruine beer uit Rusland is echter het iconische beeld van Missiemuseum Steyl. Broeder Berchmans, de eerste conservator van het Missiemuseum Steyl, kocht dit exemplaar in 1932 voor 600 Duitse Mark bij de firma Wöbke in Leipzig. Inmiddels is deze beer ouder dan 85 jaar. Maar na twee restauraties, een in 1988 en een in 2017, is deze prachtige bruine beer nog altijd te bewonderen in het museum.

Kloosters en kerken

Naast de collecties is het ook mogelijk om een kijkje te nemen bij de verschillende kloosters en kerken in het plaatsje Steyl. Door de geschiedenis heen is er een prachtig kloostercomplex in het dorpje ontstaan.

Kan jij niet wachten om het jouw missie te maken om een kijkje te nemen in het Missiemuseum Steyl? Bekijk dan nu de website voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.