Museum informatie

Miramar Zeemuseum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag Gesloten
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€7.50
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€4.50
Kinderen (t/m 3 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Miramar Zeemuseum


Na één van de studiereizen die Jeanne Adriana Wilhelmina Warners (1899-1986) regelmatig maakte, raakte ze geïnspireerd om het Miramar Zeemuseum op te richten. Tijdens haar reis naar Palma de Mallorca vond ze een schelp. Een zoektocht naar andere bijzondere schelpen en zeewezens volgde. Omdat haar collectie gevonden objecten uitbreidde, besloot ze deze tentoon te stellen in haar eigen huis in Oosterbeek.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Miramar Zeemuseum

witregel

Aanschouw de zee

Miramar betekent “aanschouw de zee”. Deze naam omvat ook het doel van dit museum: in de ‘wunderkammer’, oftewel rariteitenkabinet, van Jeanne Warners wordt de wondere wereld van de zee verteld. De collectie bestaat uit objecten die Jeanne Warners in de loop van haar leven tijdens haar verre reizen heeft verzameld. In het museum zijn schelpen, krabben, vissen, zeesterren en koralen te zien. Deze zijn afkomstig uit meer dan tachtig landen! Sommige van deze objecten heeft Jeanne Warners gevonden. Andere gekregen van universiteiten of musea.

Een kijkje in Jeanne’s leven

Niet alleen zijn de objecten die Jeanne verzamelde te zien, ook wordt een kijkje in haar leven gegeven aan de hand van een nagemaakte werkkamer. Hierin zijn meubels, kleding en andere persoonlijke bezittingen zoals dagboeken en brieven van Jeanne te zien.

Zee, milieu & natuur

Naast de vaste tentoonstelling over Jeanne Warners en haar verzamelde objecten, organiseert het Miramar Zeemuseum ook tijdelijke tentoonstellingen. Meer kennis opdoen over alles wat met de zee, milieu en natuur te maken heeft? Dat kan bij het Science Café Miramar. Hier worden sinds 2015 regelmatig lezingen gegeven.

Jouw bezoek aan Miramar Zeemuseum

Wil je het museum zelf bezoeken? Bekijk dan de praktische informatie aan de linkerkant van deze pagina. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum. Om alvast een voorproefje te krijgen, bekijk je onze korte documentaire.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum