Museum informatie

Miramar Zeemuseum
Vledderweg 25
8381 AB
Vledder

0521-381300
info@miramar-zeemuseum.nl

Openingstijden

Dag Van Tot
Maandag 13:00 17:00
Dinsdag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Donderdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag 13:00 17:00

Entreeprijzen

Categorie Prijs
Vanaf 13 jaar en volwassenen €6.50
Kinderen 4 t/m 12 jaar €4.50
Kinderen 0 t/m 3 jaar Gratis
starLid van MuseumTV

Miramar Zeemuseum


Na één van de studiereizen die Jeanne Adriana Wilhelmina Warners (1899-1986) regelmatig maakte, raakte ze geïnspireerd om het Miramar Zeemuseum op te richten. Tijdens haar reis naar Palma de Mallorca vond ze een schelp. Een zoektocht naar andere bijzondere schelpen en zeewezens volgde. Omdat haar collectie gevonden objecten uitbreidde, besloot ze deze tentoon te stellen in haar eigen huis in Oosterbeek.

Wunderkammer

Miramar betekent “aanschouw de zee”. Deze naam omvat ook het doel van dit museum: in de ‘wunderkammer’, oftewel rariteitenkabinet, van Jeanne Warners wordt de wondere wereld van de zee verteld. De collectie bestaat uit objecten die Jeanne Warners in de loop van haar leven tijdens haar verre reizen heeft verzameld. In het museum zijn schelpen, krabben, vissen, zeesterren en koralen te zien. Deze zijn afkomstig uit meer dan tachtig landen! Sommige van deze objecten heeft Jeanne Warners gevonden. Andere gekregen van universiteiten of musea.

Niet alleen zijn de objecten die Jeanne verzamelde te zien, ook wordt een kijkje in haar leven gegeven aan de hand van een nagemaakte werkkamer. Hierin zijn meubels, kleding en andere persoonlijke bezittingen zoals dagboeken en brieven van Jeanne te zien.

Zee, milieu & natuur

Naast de vaste tentoonstelling over Jeanne Warners en haar verzamelde objecten, organiseert het Miramar Zeemuseum ook tijdelijke tentoonstellingen. Meer kennis opdoen over alles wat met de zee, milieu en natuur te maken heeft? Dat kan bij het Science Café Miramar. Hier worden sinds 2015 regelmatig lezingen gegeven.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less