Museum informatie

Micropia
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ
Amsterdam

020 5233 670
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0018:00
Dinsdag09:0018:00
Woensdag09:0018:00
Donderdag09:0020:00
Vrijdag09:0020:00
Zaterdag09:0020:00
Zondag09:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€16
Jeugd (3 t/m 9 jaar)€14
Kinderen (0 t/m 2 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
Studenten€8
Onderwijs€5
Zorg€5
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Micropia


Wist je dat je twee derde van de natuur niet met het blote oog kan zien? Deze soorten noemen we microben. De collectie van Micropia maakt deze microben zichtbaar en vertelt de positieve impact van deze micro-organisme op onze planeet en gezondheid. Want als je de wereld van héél dichtbij bekijkt, gaat er een nieuwe voor je open.

witregel

Drie dingen die je moet weten over Micropia

witregel

Museum én laboratorium

Meerdere malen per dag vertellen de laboranten van het museum over hun ontdekkingen in het laboratorium. Micropia beschikt namelijk over een eigen laboratorium waar ze tweehonderdvijftig verschillende microben kweken zoals blauwalg, schimmels en beerdiertjes. Dagelijks worden er nog nieuwe ontdekkingen gedaan op het gebied van microben en tijdens de presentaties van de laboranten kan je hen alles vragen over deze kleine organismen. Ook zullen de laboranten tijdens deze activiteit wat vertellen over vitaminen, en welke darmmicroben daarbij onmisbaar zijn. Voor een goede bloedstolling, vorming van botten en werking van het zenuwstelsel zijn vitaminen nodig. Ons darmmicrobioom helpt ons bij het produceren van genoeg vitaminen.

Ontmoet je eigen microben

Misschien onaangename informatie, maar ons lichaam bestaat voor een overgroot deel ook uit microben. In de collectie van Micropia kan je aan de hand van een bodyscan zien hoeveel microben jij in je lichaam hebt en waar deze voor dienen. Zo zijn er micro-organisme die ziekteverwerkers buiten te deur houden en de productie van vitamines bevorderen. Allemaal onmisbaar voor jouw lichaam.

Jouw bezoek aan Micropia

Vergemakkelijk jouw bezoek aan Micropia Amsterdam door aan de linkerkant van deze pagina alvast de praktische informatie te bestuderen. Met de eenvoudige tickets-knop bestel je bovendien snel Micropia tickets. Voor de meest actuele informatie over tentoonstellingen en evenementen kijk je op de website van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum