Museum informatie

Marius van Dokkum Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10.00
Kinderen (0 t/m 12 jaar) Gratis
Jongeren (13 t/m 18 jaar)€5
Museumkaart Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Marius van Dokkum Museum


Het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk toont een groot scala aan schilderijen van de schilder Marius van Dokkum. Het museum is leuk voor jong en oud. Daarnaast is dit het enige geregistreerde museum in Nederland van een levende kunstenaar.

In 2015 zijn diverse schilderijen van Marius van Dokkum tentoongesteld in het Stadsmuseum in Harderwijk. Bezoekers waren zo enthousiast dat van Dokkum en het Stadsmuseum besloten opzoek te gaan naar een geschikte locatie voor een permanente tentoonstelling van zijn werk.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het Marius van Dokkum Museum

witregel

Marius van Dokkum

Van Dokkum verwerkt vaak milde maatschappijkritiek in zijn schilderijen. Toch zul je zijn schilderijen vooral herkennen aan zijn humor die hierin verwerkt is. De schilder heeft altijd al geweten dat hij kunstschilder wilde worden. Als kind was hij alleen met tekenen bezig. Zijn ouders vonden het prima dat hij naar de kunstacademie zou gaan. Dit heeft hij dan ook gedaan.

Evenementen

Het museum organiseert diverse evenementen. Onder andere voorstellingen, een daarvan was de voorstelling ‘Opa Jan helpt Sinterklaas’. Het nieuwste prentenboek dat Marius van Dokkum heeft uitgebracht was de inspiratie voor deze voorstelling geweest. De voorstelling werd verzorgd door actrice ‘Marieke Renes’. Het was een grappige voorstelling waarin het prentenboek tot leven wordt gebracht. De voorstelling was voor kinderen tussen de 4 en de 8 jaar.

Kijk hier voor een overzicht van de Nederlandse musea. 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum