Museum informatie

Maritiem Museum Rotterdam

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€17.50
Kinderen (4 t/m 15 jaar)€12.50
Studenten€11.50
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Museumkaart, Rotterdampas, VriendenLoterij, Rembrandtkaart Gratis
Ga voor de meest actuele informatie over openingstijden en entreeprijzen naar de website van het museum. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Maritiem Museum Rotterdam


Het Maritiem Museum Rotterdam – gelegen aan de oudste en grootste haven van Nederland – toont de enorme invloed die de maritieme wereld op ons dagelijks leven heeft. Diverse tentoonstellingen laten het maritieme verleden en heden zien. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud bij te wonen.

witregel

Alle dingen die je moet weten over Maritiem Museum Rotterdam

witregel

Het verhaal van onze maritieme geschiedenis

Het Maritiem Museum heeft een grote collectie van meer dan 1 miljoen objecten die de Nederlandse maritieme geschiedenis laten zien van de vijftiende eeuw tot nu. Dit is een verzameling die volgens experts behoort tot de beste van de wereld vanwege de kwaliteit en omvang. Het museum bewaart, bestudeert en presenteert het Rotterdamse maritieme erfgoed aan het publiek. Het doel is om deze schatten toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen, zowel vandaag als in de toekomst. Dit kan voor onderzoek, om nieuwe inzichten te verkrijgen of gewoon om ervan te genieten.

De Canon van Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum heeft een andere manier om naar haar collectie te kijken en verzamelt objecten op basis van thema’s. De Maritieme Canon is een lijst met de vijftig belangrijkste onderwerpen uit de Nederlandse maritieme geschiedenis en gebruikt dit als leidraad voor het verzamelbeleid. Dit is ook het uitgangspunt voor de verhalen die het museum aan haar publiek presenteert op basis van deze collectie. Een beetje zoals de Canon van Nederland dus, maar dan met de focus op ons maritiem verhaal.

Museumhaven

Het Maritiem Museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland, precies op de plek waar de iconische Rotterdamse haven ooit begonnen is. Hier liggen historische schepen en gastschepen afgemeerd. In de werkplaatsen in het Leuvepaviljoen kun je zien hoe maritieme ambachten worden uitgevoerd. Leer er bijvoorbeeld hoe de smid vuur maakt en hoe het Maritiem Museum zijn museale vloot in goede staat houdt. Je kunt ook zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een schip, met live lassers en timmerlui die aan de werkbanken staan.

Jouw bezoek aan Maritiem Museum Rotterdam

Ben jij klaar om zelf uit te varen naar het Maritiem Museum? Check dan alle praktische informatie die je voor jouw museumbezoek nodig hebt aan de linkerkant van deze pagina. Hier staan onder meer de Maritiem Museum entreeprijzen en openingstijden. Het museum is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

 
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum