Museum informatie

Maritiem Museum
Leuvehaven 1
3011 EA
Rotterdam

010-413 26 80
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€14
Kinderen (0 t/m 4 jaar) Gratis
Kinderen (4 t/m 15 jaar)€10
CJP€9
Studenten€9
Museumkaart, Rotterdampas, ICOM, BankGiro Loterij VIP-KAART (18+) en leden vereniging Rembrandt Gratis
Open op Feestdagen tussen 11:00 - 17:00u Gesloten op maandag, Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag. Tijdens schoolvakanties van de regio midden zijn we ook op maandag open tussen 10:00 - 17:00u. Aangepaste winteropenstelling museumhaven In bepaalde maanden, te vinden op onze site, zijn onze museumschepen en -kranen gesloten. We bieden dagelijks gratis rondleidingen door de museumhaven aan om 11:30 en 13:30u voor bezoekers van het Maritiem Museum. Meld je hiervoor aan bij aankomst in het museum. De steiger, kade en de vuurtoren blijven toegankelijk. De steiger en de vuurtoren sluit om 16:00u. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Maritiem Museum


Het Maritiem Museum Rotterdam – gelegen aan de oudste en grootste haven van Nederland – toont de enorme invloed die de maritieme wereld op ons dagelijks leven heeft. Diverse tentoonstellingen laten het maritieme heden en verleden zien. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud bij te wonen.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Een daarvan is de familietentoonstelling ´Zeemonsters´. Hier ontdek je de verhalen van zes waterwezens; het monster van Loch Ness, de mega-octopus Kraken, een reuzenkrab, de zeemeermin, een grote schildpad vermomd als eiland en de walvis die Jonas opat. In de middeleeuwen geloofde men dat zeemonsters echt bestonden. Deze zijn in de tentoonstelling terug te vinden op oude zeekaarten.

Naast zeemonsters krijgen ook echte beesten een plekje in deze tentoonstelling. Vergelijk bijvoorbeeld je eigen arm met een octopus tentakel.

Collectie

Het museum beschikt over een grote collectie vol bijzondere voorwerpen. Een paar topstukken zijn het oudste scheepsmodel van Europa, de roerkop van een kunstschip en een VOC-kaart die 300 jaar verborgen heeft gelegen.

De collectie is opgedeeld in thema’s. De thema’s zijn:

  • Wonen in waterland
  • Varen is handel
  • Water als grens
  • Schepen en techniek
  • Brood uit het water
  • Ondernemerschap
  • Maritieme cultuur
  • Alle hens aan dek
  • Personenvervoer en migratie
  • De zee als horizon

Schepen te gast

In de museumhaven kun je bij verschillende unieke schepen aan boord gaan. De schepen komen en gaan. 12 t/m 27 juni ligt er bijvoorbeeld het luxe jacht ‘Piet Hein’ en 1 t/m 17 het is het enige nog bestaande Rijnstoomsleper ‘Pieter Boele’.
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum