Museum informatie

Limburgs Schutterij Museum
Rozenstraat 18
5935 AN
Steyl

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Jongeren (4 t/m 17 jaar)€2
Volwassenen€5
Groepen vanaf 10 personen€4
starTe zien op MuseumTV

Limburgs Schutterij Museum


Bij het Limburgs Schutterij Museum staat de schutterij als Limburgs cultureel erfgoed centraal. Een bezoek aan dit museum geeft je meer informatie over de oprichting van schutterijen in Limburg. Daarnaast bevindt het museum zich in een eredienst onttrokken kerk, welke ook zeker een bezoekje waard is.

De collectie van het museum

De collectie van het Schutterij Museum bestaat uit diverse uniformen die terugkomen in de schutterijen. Je kan ze hier van dichtbij bekijken en kijken welke accessoires de uniformen compleet maken. Ook zijn er diverse vlaggen, vaandels en wapens te zien die onderdeel uitmaken van de schutterijen. Je krijgt dus een volledig beeld over de schutterijen in Limburg.

Algemene informatie over het Limburgs Schutterij Museum: adres en openingstijden

Alle algemene informatie over het Limburgs Schutterij Museum vind je terug op in de linker, witte balk op deze pagina. Zo vind je hier de openingstijden van het museum en het adres. Breng een bezoekje aan de website van het Limburgs Schutterij Museum voor meer informatie of om contact met hen op te nemen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.