Museum informatie

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
Milderspaat 1
6034 PL
Nederweert Eind

0495 626507
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag Gesloten
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.5
Kinderen (3 t/m 12 jaar)€3
Museumkaart Gratis
Het museum is vanaf 31 maart tot en met 31 oktober geopend op dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus is het museum ook op donderdagmiddag geopend. Op dinsdagmiddag zijn twee gidsen aanwezig om de bezoeker te informeren over de gebouwen, ambachten, gewoonten en gebruiken uit de tijd tussen 19.00 en 19.50.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof


Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind is een peeldorp uit de tijd van rond 1900. Het dorp is gelegen in een mooie groene omgeving en wordt onderhouden, bemand en beheerd door vrijwilligers.

Ontdek de cultuur en historie achter het dorp door zelf van alles te zien, de beleven en te ondernemen! Het museum is een echt doe-museum. Spelen, knutselen, ontdekken en bewonderen; leuk en interessant voor jong en oud!

Evenementen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse evenementen die je als bezoeker kunt bijwonen. Een van die evenementen is het ‘Eynder Pieck Festeyn’.

Dit evenement vindt plaats in het weekend van 14 en 15 december van 15.00 tot 20.00 en brengt je helemaal in een kerstsfeer! Het Festeyn wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en heeft het thema ‘Anton Pieck’. Zijn Oudhollandse taferelen en gezellige kerstsfeer komen terug in het evenement.

Anton Pieck (1895 – 1987) was een bekende Nederlandse kunstenaar. Bekend is hij vooral om zijn levendige tekeningen en taferelen van vroeger. Ook heeft hij meegeholpen aan het ontwerpen van het Sprookjesbos van de Efteling. Je krijgt er gelijk een nostalgisch gevoel bij!

Tijdens het evenement worden er verschillende activiteiten gehouden. Voor de kinderen zijn er kinderspelen en een workshop in het Eynderschooltje. Ook worden er verschillende ambachten (meer dan twintig) gedemonstreerd, staat er een uniek paardjescarrousel die voor de jongsten gratis te gebruiken is, kun je genieten van de licht- en vuurjongleur, een vlooiencircus, een poppenkast, een straattheater, verschillende figuranten en de expositie Over Anton Pieck zelf.

Op de achtergrond kun je genieten van kerstmuziek door koren en muzikanten, terwijl het museum sfeervol belicht is. Ook staan er diverse kerstkraampjes waar je onder andere cadeautjes kunt kopen. Zin in iets lekkers? Ga dan voor een ouderwetse winterse hapjes en drankjes zoals oliebollen, pannenkoeken, wafels, chocomel en glühwein!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.