Museum informatie

Kunstvereniging Diepenheim
Grotestraat 17
7478 AA
Diepenheim

(0547) 352 143
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag12:0016:00
Donderdag12:0016:00
Vrijdag12:0016:00
Zaterdag12:0016:00
Zondag12:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (het entreebewijs is geldig voor de Kunstvereniging, het Drawing Centre en De Tuinen van Diepenheim)€5
Jeugd (0 t/m 17 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
Leden Kunstvereniging Gratis
Van april t/m oktober: woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur Van november t/m maart: woensdag t/m zondag van 12:00 tot 16:00 uur. Openingstijden Feestdagen Gesloten op: 1e Kerstdag 1 januari 1e Paas- en Pinksterdag Indien tentoonstelling, geopend op: 2e Kerstdag 31 december 2e Paas- en Pinksterdag
star_border Niet te zien op MuseumTV

Kunstvereniging Diepenheim


Kunstvereniging Diepenheim

Kunstvereniging Diepenheim heeft drie expositie-locaties; ‘Kunstvereniging Diepenheim voor hedendaagse beeldende kunst’, ‘Drawing Centre Diepenheim voor tekenkunst’ en de Tuinen van Diepenheim met kunst in de openbare ruimte’.

Bij Kunstvereniging Diepenheim staan kwaliteit en verdieping centraal en wordt er ruimte gemaakt voor vernieuwing, experimenteren en het delen van verhalen. Je vindt er elk jaar drie tentoonstellingen over ruimtelijke kunst met een documentatie over de tentoonstellingen en kunstenaars. Ook is er een kelder voor videopresentaties en bijeenkomsten.

Tentoonstellingen

In de lente, de zomer en de herfst worden er solo- en groepstentoonstellingen georganiseerd. Een daarvan was ‘Unhide All’ van Gerbrand Burger.

Unhide all betekent in de digitale wereld dat structuren en constructies achter digitale simulaties zichtbaar gemaakt worden. Burger werd geïnspireerd door digitale programma’s en de kunstmatigheid van objecten. Met behulp van een totaalinstallatie, sculpturen en prenten zette de kunstenaar de expositielocatie naar zijn hand en liet hij de wisselwerking tussen gezichtsbedrog en tastbare werkelijkheid zien.  Deze tentoonstelling was tot en met zondag 5 januari 2020 te bezoeken.

Activiteiten

Ook worden er door Kunstvereniging Diepenheim het hele jaar door diverse activiteiten georganiseerd. Deze zijn uiteraard door bezoekers te bezoeken.

De activiteiten maken vaak deel uit van educatieprojecten en bevatten veelal gesprekken met/tussen kunstenaars. Op deze manier probeert het museum de kunst meer onder de mensen te brengen. Ook worden er voor allerlei faciliteiten gezorgd. Deze faciliteiten zijn vooral gericht op kunststudenten en professionele kunstenaars. Bij Werkplaats Diepenheim is er voor ‘artists in residence’ woon- en werkruimte beschikbaar. Verder worden er vaak masterclasses georganiseerd.

Ook buiten de muren van de Kunstvereniging is genoeg kunst te vinden. Dit zijn de zogenoemde ‘kunstinstellingen zonder muren’. Door de loop van de jaren heeft de Kunstvereniging een bijzondere collectie buitenprojecten weten op te zetten. Drie van die buitenprojecten zijn ‘Het Gazebo’, ‘De Tuinen van Herman de Vries’ en ‘The Non-Urban Garden’. Deze tuinen zijn het hele jaar door te bezichtigen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.