Museum informatie

Kunstinstituut Melly
Witte de Withstraat 50
3012 BR
Rotterdam

+31 (0)10 411 01 44
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0018:00
Woensdag11:0018:00
Donderdag11:0018:00
Vrijdag11:0018:00
Zaterdag11:0018:00
Zondag11:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Witte de With, adults€6
students / CJP / seniors€3
Combi-ticket Witte de With and TENT€9
Combiticket Witte de With and TENT (students / CJP / seniors)€4.5
< 18 / Museumcard / Rotterdampas / Witte de With Members / ICOM Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Kunstinstituut Melly


Al sinds 1990 probeert Kunstinstituut Melly, voormalig museum Witte de With, een ander geluid te laten horen in het museumlandschap. De focus van het museum ligt op moderne kunstenaars die zich toeleggen op hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Hierbij wordt er kritisch gereflecteerd op deze onderwerpen door middel van tentoonstellingen, educatieve programma’s, lezingen en publicaties. Het museum doet dit door hecht samen te werken met internationale en lokale partijen. Veel nationaal en internationaal kunsttalent heeft zijn eerste tentoonstelling mogen houden in dit prachtige museum in Rotterdam en velen van hen zijn ondertussen zeer bekend.

Verder worden er veel evenementen georganiseerd met grote denkers. Deze evenementen zijn bedoelt om nieuwe, mogelijk onderbelichte, interpretaties van kunst een podium geven en om maatschappelijke aannames tegen te gaan. Publicaties zoals Cahiers volgden en diepte de activiteiten van het museum uit en het dient als verslag van de programma’s die plaatsgevonden hebben. Dit project heeft internationale impact gehad. Ook is er een doorlopend archiveringsproject die vast legt wat er door de jaren heen tentoongesteld is in het museum. Hiervan worden de hoogtepunten vaak verwerkt en samengevoegd in nieuwe projecten en series.

Activiteiten

Op het gebied van educatie zijn er bij Kunstinstituut Melly veel opties. Projecten kunnen makkelijk afgestemd worden op kunstervaring, interesse, kennisniveau en de leeftijd van de participanten. Centraal staat wel altijd het directe contact met de kunst en de kunstenaars en het publiek. Het onderwijsprogramma is daarom ook altijd zeer actief en interactie is een belangrijk onderdeel daarvan. Schoolklassen kunnen ook rondleidingen reserveren met aansluitende workshops. Ook voor reguliere groepen kan een rondleiding dienen als goede introductie voor moderne kunst. In de winkel van het museum kan een breed scala aan producten gekocht worden. De publicaties van het museum zijn beschikbaar, merchandise is te kopen en zelfs hele kunstwerken zijn beschikbaar. Deze hebben vaak in de collectie van tentoonstellingen gestaan en zijn echte unieke items.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum