Museum informatie

Kunsthal KAdE
Eemplein 77
3812 EA
Amersfoort

033 4225030
info@kunsthalkade.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
Jeugd (0 t/m 18) Gratis
Studenten€6
CJP€6
Bibliotheekpashouders Eemland€6
Museumkaart Gratis
ICOM Gratis
AICA Gratis
pers Gratis
Groepen (minimaal 15 personen)€11
Kunsthal KAdE is gesloten op Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op 5 en 24 december gaat Kunsthal KAdE een uur eerder dicht. Op Eerste en Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag zijn wij geopend van 11 -17 uur. Het Eemhuis en Kunsthal KAdE zijn rolstoelvriendelijk. In het gebouw bevindt zich een lift waarmee u alle verdiepingen kunt bereiken. Het is ook mogelijk een rolstoel te reserveren. U kunt hiervoor bellen met 033 422 50 30. Voor wie slecht ter been is hebben wij speciale museumstoelen beschikbaar. Deze staan opgesteld aan het begin van de tentoonstelling en kunt u gebruiken tijdens uw bezoek.
star_border Geen lid van MuseumTV

Kunsthal KAdE


Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE in Amersfoort toont hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur en doet dit onder andere doormiddel van tentoonstellingen. De Kunsthal heeft geen eigen collectie, maar is open voor impulsen vanuit de hele wereld. Ook worden er rondleidingen, workshops en lezingen georganiseerd.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Een daarvan is ‘One Way Ticket to Mars’. Wil jij weten hoe het is om op Mars te verblijven? Dan is deze tentoonstelling iets voor jou! De tentoonstelling is in vier verhaallijnen opgedeeld; het verlangen, de reis, het verblijf en heimwee. Onder andere nieuwe en bestaande werken van kunstenaars, vormgevers, architecten en wetenschappers uit binnen- en buitenland geven de tentoonstelling vorm. Deze tentoonstelling is tot en met 12 januari 2020 te bezoeken.

Evenementen

Ook worden er verschillende evenementen georganiseerd die je als bezoeker kunt bijwonen. Een van deze evenementen is ‘Theatercollege Buitenaards’ door wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling. Tijdens dit college word je door Schilling meegenomen op een spannende speurtocht naar Buitenaards leven!

Van ruimtereizen tot buitenaardse beschavingen, alles komt langs! Aan de hand van proefjes worden de geheimen van het heelal door Schilling geprobeerd te ontrafelen. Tijdens de voorstelling wordt er o.l.v. Thijs Borsten voor livemuziek gezorgd. Het college is voor 12 jaar en ouder en duurt 1 uur. De voorstelling is op 27 oktober 2019 en er is een voorstelling om 15.30 uur, een om 18.30 uur en een voorstelling om 21.00 uur.

KAdEStudio

Het museum heeft ook een plek waar jong en oud terecht kunnen om zelf met een van de tentoonstellingen aan de slag te gaan; De KAdEStudio. Je kunt hier zelf ervaren hoe het is om te denken, te experimenteren en te creëren, net als een echte kunstenaar. De Studio is tijdens de openingstijden van de Kunsthal te bezoeken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.