Museum informatie

Kunsthal KAdE

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€13.00
Studenten / CJP€6.00
Tot 18 jaar / Museumkaart / ICOM / Pers Gratis
starTe zien op MuseumTV

Kunsthal KAdE


Kunsthal KAdE Amersfoort toont hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur en doet dit onder andere door middel van tentoonstellingen. De Kunsthal heeft geen eigen collectie, waardoor het eigenzinnige en actuele tentoonstellingen kan organiseren met invloeden van over de hele wereld en uit verschillende disciplines. Recentelijk organiseerde Kunsthal KAdE Schurend Paradijs, This Is America en Brick. Ook worden er rondleidingen, workshops en lezingen georganiseerd.
witregel

Drie dingen die je moet weten over Kunsthal KAdE

witregel

Vrijheid in de kunsthal

Doordat het museum in Amersfoort geen eigen collectie beheert, hoeft het zich niet te voegen naar de inhoud van zijn verzameling. Hierdoor is Kunsthal KAdE in staat om tentoonstellingen te programmeren op het scherpst van de snede. Directeur van het museum Robbert Roos zegt hierover: ‘Deze vrijheid is benut om de hedendaagste kunst in haar volle beeldende rijkdom te laten zien. Sterk visueel georiënteerd, maar met een conceptuele grondslag.’

KAdEStudio

Het museum heeft ook een plek waar jong en oud terecht kunnen om zelf met een van de tentoonstellingen aan de slag te gaan; De KAdEStudio. Je kunt hier zelf ervaren hoe het is om te denken, experimenteren en creëren als een echte kunstenaar. De Studio is tijdens de openingstijden van de Kunsthal te bezoeken. De diverse activiteiten die je in de KAdEStudio kunt doen verschillen per tentoonstelling. 

Jouw bezoek aan Kunsthal KAdE

De Kunsthal is makkelijk te bereiken door zijn centrale ligging in Amersfoort. Alle informatie die je nodig hebt om je museumbezoek aan de Kunsthal een succes te maken, vind je aan de linkerkant van deze pagina. Vergeet ook niet de tweede locatie van Kunsthal KAdE te bezoeken: de Elleboogkerk. Deze ligt op loopafstand van het museum en is geopend van dinsdag tot en met zondag. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen kijk je op de website van het museum. 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum