Museum informatie

Koninklijk Paleis Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 147
1012 RJ
Amsterdam

020 - 522 61 61
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€10
CJP/CKV€9
Stadspas€9
Studenten€9
Museumkaart Gratis
Kinderen (0 t/m 18 jaar) Gratis
Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Koninklijk Paleis Amsterdam


Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is het officiële ontvangstpaleis van Koning Willen-Alexander en speelt onder andere een belangrijke rol tijdens staatsbezoeken en koninklijke ontvangsten. Treedt als bezoeker in de voetstappen van koninklijke gasten en bewonder de prachtig versierde zalen en salons!

Tentoonstellingen

Het Paleis organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen die je als bezoeker kunt bezoeken. Een daarvan is ‘Het Universum van Amsterdam – Schatten uit de Gouden Eeuw van de cartografie’.

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de grootste vloerkaarten ter wereld. Je kunt door middel van lichtprojecties een spectaculaire reconstructie van de sterrenhemelkaart bewonderen. Daarbij krijg je de kans één van de mooiste kaarten en atlassen uit de zeventiende eeuw uit Amsterdam te zien.

Kids 

Het Koninklijk Paleis in Amsterdam is erg geschikt voor jonge bezoekers. Voor elke leeftijd is er genoeg te doen. Doormiddel van een audiotour – ingesproken door ‘Prins Louis’, zoon van Koning Lodewijk Napoleon – en een stickerspeurtocht maak je op spelenderwijs kennis met de indrukwekkende geschiedenis van het paleis. Naast een audiotour en een stickerspeurtocht is er een spannend verhaal wat zich afspeelt in de Gouden Eeuw. In verhaal ‘Jacobs Avontuur’ ontdek je alles over het ontstaan van het paleis.

Evenementen

 Ook verschillende evenementen worden het hele jaar gehouden. Zo is er het ‘Paleissymposium’. Het Paleissymposium wordt twee keer per jaar gehouden. Tijdens dit evenement komen vooraanstaande sprekers uit de hele wereld hun visie op diverse maatschappelijke vraagstukken en actuele thema’s delen. Zijne Majesteit de Koning zal hier gastheer zijn.

Lezingen die al zijn geweest:

– Kishore Mahbubani, Gideon Rachman, ‘China and the West’, voorzitter Hans Schulte Nordholt (24 mei 2019)
– Demis Hassabis, ‘Artificial Intelligence’, voorzitter Robbert Dijkgraaf (31 mei 2018)
– Londa Schiebinger, ‘Gendered Innovation’, voorzitter Ineke Sluiter (29 november 2017)

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.