Museum informatie

Keramiekmuseum Princessehof
Grote Kerkstraat 9
8911 DZ
Leeuwarden

+31(0)58 2 948 958
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.5
Voorproefje Princessehof€2.5
Kinderen en jongeren (0 t/m 17 jaar jaar) Gratis
Combikaart met het Fries Museum€22
CJP€9.5
Museumkaart Gratis
ICOM Gratis
Vereniging Rembrandt Gratis
Vrienden van het Princessehof Gratis
Groepen (vanaf 10 personen)€9.5
Voorproefje Princessehof: Heeft u beperkt de tijd en wilt u toch even binnen in het stadspaleis kijken? Het voorproefje Princessehof geeft toegang tot het entreegebied, de stijlkamer van Maria-Louise en de Fries-aardewerkzaal op de begane grond. Ook geopend: tweede paas- en pinksterdag en tweede kerstdag Gesloten: Op nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag Tickets
starTe zien op MuseumTV

Keramiekmuseum Princessehof


Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden is gevestigd in het 18e-eeuwse stadspaleis van de prinses van Oranje-Nassau. Het museum heeft een diverse collectie porselein uit China, art-nouveaukeramiek, Delfts Blauw en werken van onder andere Picasso.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door verschillende tentoonstellingen.

Er is een vaste tentoonstelling genaamd ‘Van Oost en West’. Deze tentoonstelling toont keramiek van over de hele wereld en uit verschillende tijden. In keramiek zie je vaak politieke, economische en culturele omstandigheden terug. Op die manier is het goed aan de periode te koppelen waar het uit komt. Maak tijdens het bezoeken van deze tentoonstelling een reis van China tot aan Friesland en ontdek als bezoeker de stijlen, vormen en technieken die allemaal met elkaar verbonden zijn.

Het museum heeft naast de vaste tentoonstelling ook meerdere wisseltentoonstellingen, zoals ‘Design #4: Jelle Mastenbroek’. Bij deze tentoonstelling wordt het bijzondere werk van Mastenbroek (1988) laten zien. Als ontwerper verbindt hij keramiek met muziek. Dit wordt mooi weergegeven door de twee installaties die te bewonderen zijn. Met deze installaties worden er nieuwe functies aan traditionele meubels gegeven. Deze tentoonstelling is t/m 27 oktober 2019 te bezoeken.

Een andere tentoonstelling is ‘Gezonken Schatten: Geheimen van de Maritieme Zijderoute’. Bij deze tentoonstelling word je als bezoeker meegenomen door het verhaal over de Maritieme Zijderoute die door Azië liep. Leer aan de hand van keramiek en andere voorwerpen uit scheepwrakken uit de negende t/m de negentiende eeuw over internationale handel, mensensmokkel, strijd op zee en schatgravers. Deze tentoonstelling is van 7 september 2019 t/m 28 juni 2020 te zien.

Activiteiten

Ook activiteiten worden door het museum jaarlijks georganiseerd en kun je als bezoeker bijwonen. Een van deze activiteiten is ‘Muzikale Finissage’.
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum