Museum informatie

Kasteel Rosendael
Rosendael 1
6891 DA
Rozendaal

(026) 364 46 45
[email protected]
Kijk voor actuele openingstijden en entreeprijzen op de website van Kasteel Rosendael.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Kasteel Rosendael


Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael in Rozendaal weerspiegelt doormiddel van de historische inrichting de laatste bloeiperiode van het kasteel aan het begin van de 20ste eeuw. Diverse objecten, bruiklenen en schenkingen vertellen het verhaal van de voormalige bewoners. De omvangrijke portretcollectie waar het kasteel over bezit is hier een voorbeeld van.

Met behulp van een kasteeltour kom je langs alle highlights. Deze tour is vooraf bij de receptie te reserveren. Ook het park om het kasteel heen is het waard om bezocht te worden. Dit kan op eigen gelegenheid gedaan worden en er is een apart ticket voor.

Tentoonstellingen

Kasteel Rosendael organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen die je als bezoeker kunt bewonderen. Een paar van die tentoonstellingen zijn ‘Hemels bed’, ‘Kamerscherm komt tot leven’ en ‘Koninklijke geschenken’.

Het park

Het park dat bij Kasteel Rosendael hoort, heeft een rijk plant- en dierleven. In het park bloeien duizenden roze en paarse rietorchissen en groeien grote aantallen inheemse kruiden. Ook vind je er verschillende vogelsoorten, eekhoorns, dassen en boommarters.

Wandelen

In het park kun je heerlijk wandelen. Loop langs de bijzondere bomen, de theekoepel en de Schelpengalerij en steek het beekje over via de kettingbrug. Laat je verrassen door de Bedriegertjes, verborgen fonteintjes in de bodem die bezoekers onverwacht natspuiten. Naast wandelen in het park kun je hier ook picknicken en genieten van het uitzicht.

Voor kinderen

Ook voor kinderen is er bij Kasteel Rosendael genoeg te doen! Ga op avontuur door het kasteel of ga met de ‘Beleef! Plattegrond’ het park in. Probeer al rennend de Bedriegertjes te ontwijken en ga in de bosvijver opzoek naar waterdiertjes. Trek je schoenen uit en bewandel het blotevoetenpad!

Horeca

Van mei tot oktober kun je als bezoeker de oranjerie op het landgoed van Rosendael bezoeken. Hier kun je gezellig wat lekkers komen eten en drinken. Wanneer het weer goed is, kun je op het prachtige terras gaan zitten.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum