Museum informatie

Kasteel Hoensbroek
Klinkertstraat 118
6433 PB
Hoensbroek

+31 (0) 45 5227272
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:30
Dinsdag10:0017:30
Woensdag10:0017:30
Donderdag10:0017:30
Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0017:30
Zondag10:0017:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€11.75
Kinderen van 4 t/m 12 jaar€8.75
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
2 volwassenen + 2 kinderen t/m 12 jaar ( + 5 euro extra per extra kind)€34.50
CJP€10.25
Bezoekers met een beperking (geldt ook voor 1 begeleider)€9.25
Rondleiding met gids€51.50
Jaarkaart voor volwassenen€18.75
Jaarkaart voor kinderen€13.75
Museumkaart Gratis
KaSpeelTocht, p.p. (incl. 1 consumptie voor een kind)€2.00
Ontdek-het-Kasteeltocht (tot 16 jaar), excl. entree€0.50
Bokkenrijderswandeling, excl. kasteelbezoek€0.50
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Kasteel Hoensbroek


Best bewaarde kasteel

Een gigantische middeleeuwse toren die je van ver al kan zien. Wanneer je het kasteel in loopt, sta je haast versteld van alle pracht en praal. Van een prachtige en sierlijke balzaal tot een donkere en lugubere kerker. De verschillende kamers lijken haast wel uit historische films te komen. Alsof de tijd hier al jaren heeft stilgestaan. In het complete kasteel in Hoensbroek valt ontzettend veel te zien en te beleven.

Niet zo raar ook, want Kasteel Hoensbroek bestaat al ruim zeven eeuwen lang. Het heeft allerlei functies gehad, waarvan een verdedigingsburcht en woonhuis de twee belangrijkste waren. Ridders, graven en markiezen hebben zich door dit eeuwenoude kasteel rond gewaand. Met ruim 67 zalen, vertrekken en ruimtes is Kasteel Hoensbroek een van de grootste kastelen van Nederland.

Het kasteel

Ruim 1000 jaar geleden begonnen verschillende rijke en machtige heersers in Nederland hun huizen te versterken. Dit deden ze om zichzelf tegen hun vijanden te beschermen. Deze versterkte huizen waren de eerste kastelen. Waar dit eerst werd gedaan door middel van hout, begon men vanaf 1250 meer kastelen van steen te bouwen. Zo ook bij de bouw van Kasteel Hoensbroek. Een bouw die door de zeven eeuwen dat het kasteel bestaat, steeds verder werd uitgebreid. Zo zijn tijdens restauratiewerkzaamheden van dit museum verschillende bouwwerken en bouwperioden ontdekt in de fundering.

Het huidige kasteel is door de jaren heen vaker verbouwd, onder andere door Herman Hoen. Voordat het huis was versterkt was er op deze plaats sprake van een motte-burcht. Vanwege de strategische ligging aan de belangrijke handelsroutes naar Maastricht, Aken en Keulen werd het kasteel uitgebouwd tot de grootste burcht tussen de Maas en Rijn.

Voor jong en oud

Tegenwoordig is het kasteel te bezoeken. Een museumbezoek die leuk is voor zowel jong als oud. Loop een vaste route aan de hand van een rondleiding boekje of loop samen met een gids door het kasteel. Laat de kinderen naar de zeven schatten speuren die in het kasteel verstopt liggen of loop de kasteeltocht.

Zou jij nu al een bezoekje willen brengen aan een van het best bewaarde en best toegankelijke kasteel van Europa? Bekijk dan nu de website van Kasteel Hoensbroek voor meer informatie!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum