Museum informatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
5473 VA
Heeswijk-Dinther

0413292024
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€11
Kinderen (4t/m 12 jaar)€7
Rolstoelrijders€7
Beschermers Brabants Landschap Gratis
Vrienden Kasteel Heeswijk Gratis
Museumkaart Gratis
Museumkids Gratis
ICOM-leden Gratis
*De tuin en de begane grond van de gebouwen zijn met een begeleider rolstoel toegankelijk. In Het Koetshuis is een invalidentoilet aanwezig. Mindervalide bezoekers kunnen zich melden via de intercom bij de slagboom Kasteel 4, bereikbaar via de Gouverneursweg, Heeswijk-Dinther ** Tijdens (grotere) evenementen zijn parkeerwachters aanwezig, er wordt dan een parkeervergoeding gevraagd van 2 euro contant. Kijk op Nu en Binnenkort voor de actuele informatie. Picknicken buiten het kasteelterrein Foto’s zonder flits toegestaan Kinderen met begeleiding van harte welkom Op het buitenterrein zijn aangelijnde honden welkom. Kaartverkoop tot 16.30 uur. Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Kasteel Heeswijk


Het Kasteel

Kasteel Heeswijk in Heeswijk Dinther is een Brabants kasteel en bestaat al bijna duizend jaar. Tijdens een bezoek aan dit prachtige monument beleef je de rijke geschiedenis die achter het kasteel schuilt. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot het jaar 1080. Het kasteel zelf is vaak verwoest en herbouwd. De huidige vorm van het kasteel dateert uit 1835.

Tentoonstellingen

Het kasteel organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Een daarvan is ‘Reizen op stand – Een kijkje in het reisverleden van de adellijke bewoners.

In deze tentoonstelling staat het reisverleden van de adellijke bewoners van het kasteel centraal. Vroeger konden niet veel mensen reizen. Dit was alleen voor de adel en de rijke burger weggelegd. Kasteelheren van Heeswijk kregen wel de kans om verre reizen te maken.

Activiteiten

Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo wordt er op 20 oktober een feestelijk concert gehouden in verband met de restauratie van het Klavecimbel uit het kasteel.

Het kasteel heeft doormiddel van crowdfunding en bijdragen van diverse fondsen de restauratie van het klavecimbel kunnen realiseren. De klavecimbel is een groot instrument. Het is wel 2 meter 60 lang! Door het repareren van de lange snaren boven het zangblad klinkt het instrument weer als nieuw. De restauratie is gedaan door Onno Peper – klavecimbelmaker – uit Oss. Tijdens het evenement kun je als bezoeker de prachtige klanken van dit bijzondere instrument bewonderen. Onna zal ook op het evenement te vinden zijn. Dit evenement vindt plaats op zondag 20 oktober en begint om 15.00.

Rondleidingen

Het kasteel geeft de mogelijkheid om als bezoeker een rondleiding te volgen. Tijdens zo’n rondleiding krijg je leuke achtergrondverhalen en interessante weetjes over het kasteel te horen. De rondleiding wordt door een ervaren gids gegeven. Ook kun je ervoor kiezen om een audiotour te doen. De rondleidingen zijn op vastgestelde tijden te volgen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum