Museum informatie

Kasteel Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK
Voorschoten

071-5613752
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag14:0015:30
Woensdag14:0015:30
Donderdag14:0015:30
Vrijdag14:0015:30
Zaterdag14:0015:30
Zondag14:0015:30

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.5
Kinderen (13 t/m 16 jaar)€5
Kinderen (5 t/m 12 jaar)€3
Kinderen (0 t/m 4 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis
ICOM Gratis
Vereniging Rembrandt Gratis
Volwassenen (Kaarslicht- en kerstspecials)€17.5
Kinderen 5 t/m 12 jaar (Kaarslicht- en kerstspecials)€12.5
U kunt het kasteel en de tentoonstelling, tijdens het museumseizoen*, bezoeken met een rondleiding. Vrij rondlopen door het kasteel is, behalve tijdens evenementen en speciale openingsdagen, niet mogelijk. De rondleidingen*: - reguliere rondleidingen iedere dinsdag t/m zondag om 14:00 uur en 15:30 uur; - speciale familierondleidingen in de mei- en zomervakantie (vooraf reserveren in de webshop); - speciale vakantiepas-kinderrondleidingen in de zomervakantie; - groepsrondleidingen op afspraak zijn mogelijk. *Alleen tijdens het museumseizoen: Het kasteel is wel het hele jaar beschikbaar voor huwelijken, bruidsreportages, diners en recepties. Tickets
star_border Niet te zien op MuseumTV

Kasteel Duivenvoorde


Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten bestaat uit een – nog steeds bewoond – kasteel en een landgoed. Het kasteel komt oorspronkelijk uit de 13e eeuw. Ontdek hoe men in dit kasteel leefde en bewonder de prachtige vertrekken met elk zijn eigen karakter.

Geschiedenis

Kasteel Duivenvoorde en het landgoed eromheen zijn altijd in familiebezit gebleven. Van de 13e tot de 18e eeuw is Duivenvoorde in eigendom van de families Van Wassenaer geweest. In de 19e eeuw was het kasteel in eigendom van de families Steengracht en in de 20e eeuw van de families Schimmelpenninck. Vanaf het jaar 1963 is het kasteel voor publiek opengesteld.

Tentoonstellingen

Het Kasteel organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Een daarvan is ‘Macht en Onmacht – Verborgen verhalen op Duivenvoorde’.

In deze tentoonstelling staan de bewoners van de afgelopen eeuwen van het kasteel centraal. Duik tijdens de rondleiding in de onbekende verhalen over de familieleden die in het kasteel hebben geleefd. In totaal worden er veertien verhalen verteld. Zo kom je langs een ongelukkige liefde, een invloedrijke weduwe en een conflict over een spoorlijn.

Het museumseizoen loopt van 14 april t/m 27 oktober 2019. In deze periode kun je van dinsdag t/m zondag een rondleiding door de tentoonstelling volgen. De rondleidingen duren anderhalf uur (14.00 – 15.30). Ga naar de website voor meer informatie.

Collectie

In het kasteel vind je veertien historische interieurs. Ze komen uit de 17e tot en met de 19e eeuw en zijn prachtig ingericht. Ga als bezoeker alle kamers langs en ervaar de bewonersgeschiedenis, de authentieke sfeer en de verschillende karakters. De kamers die te bezoeken zijn; het Voorhuis, de Overloop, de Turkse kamer, de Steengrachtkamer, een Blauwe logeerkamer, een Goudleerkabinet, een Porseleinkamer, een Oosterlandse kamer, een Bibliotheek en een Marotzaal.

Evenementen

Ook organiseert het museum verschillende evenementen. Zo wordt het kasteel op woensdag 30 oktober weer omgetoverd tot een echt spookkasteel! Op deze dag zijn verschillende activiteiten te doen. Van een dwaaltocht door de eeuwenoude kasteelkamers tot het roosteren van marshmallows boven een kampvuur, alles komt voorbij! Dit evenement is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar (met hun ouders). Bekijk voor meer informatie de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum