Museum informatie

Kasteel de Haar

Openingstijden

DagVanTot
Maandag11:0017:00
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Regulier€19.00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€12.50
Kinderen jonger dan 4 jaar Gratis
Museumkaart / ICOM Gratis
Vereniging Rembrandt Gratis
VriendenLoterij VIP-KAART Gratis
De openingstijden van het park en het kasteel kunnen verschillen. Kijk voor de meest complete informatie op de website van het kasteel. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Kasteel de Haar


Kasteel de Haar is een bijzondere plek in Nederland waar geschiedenis, cultuur en natuur samenkomen. Het kasteel was ooit privébezit van de familie van Zuylen van Nijevelt en is nu nog steeds in handen van de nazaten. Maar het kasteel heeft ook de internationale jetset uit de vorige eeuw mogen verwelkomen, van Coco Chanel tot Roger Moore, die hun sporen hebben achtergelaten in de weelderige kamers.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over Kasteel de Haar

witregel

Een gesamtkunstwerk

In 1890 besloot baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar om een zwaar vervallen domein te herbouwen als eerbetoon aan zijn voorvaderen. Samen met de puissant rijke barones Hélène de Rothschild nam hij meesterarchitect Pierre Cuypers in de arm, die al bekend was vanwege zijn werk aan het Rijksmuseum en het centraal station in Amsterdam. Cuypers maakte van het kasteel een waar gesamtkunstwerk, met behoud van oorspronkelijke indelingen. Achter elke deur, elk detail en elke bloem uit de kleurrijke tuinen schuilt wel een verhaal over andere tijden, culturen en figuren.

Verdwaal in de kasteeltuin

Het kasteel is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het is omgeven door een park van ruim 55 hectare groot, waar slingerende routes, een parkbos, een voormalige menagerie, een doolhof, een groot hertenkamp, een romantische overdekte brug en een picknickweide bij de vijver te vinden zijn. De geometrische tuinen, zoals de rozentuin, zorgen voor een uiteenlopende geur-, vorm- en kleursensatie.

Jouw bezoek aan Kasteel de Haar

Een bezoek aan het kasteel is dan ook een belevenis op zich. Of je nu het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen bezoekt, je waant je even in een andere wereld. Elke deur, elk detail en elke bloem uit de kleurrijke tuinen heeft wel een verhaal. Over andere tijden, culturen en figuren. Het is een plek waar geschiedenis, cultuur en natuur samenkomen. Een plek die de bezoeker betovert en verwondert. Een plek die de bezoeker even doet vergeten dat hij in Nederland is en hem meeneemt naar een andere wereld vol verhalen en schoonheid. Om een voorproefje te krijgen bekijk je de korte documentaire de we er maakten. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het kasteel.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum