Museum informatie

Kasteel De Haar
Kasteellaan 1
3455 RR
Utrecht

030-6778515
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag11:0017:00
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€18.00
Kind 4 - 12 jaar€12.50
Kind < 4 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
starTe zien op MuseumTV

Kasteel De Haar


Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren.

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen van Nijevelt en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.

Vervallen ruïne

In 1890 erft baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar het zwaar vervallen domein De Haar. Hij besluit tot herbouw van dit familiekasteel, als eerbetoon aan zijn roemrijke voorvaderen. Samen met de puissant rijke barones Hélène de Rothschild neemt hij meesterarchitect Pierre Cuypers in de arm, die dan al beroemd is met het Rijksmuseum en het centraal station in Amsterdam. Cuypers maakt van De Haar een waar gesamtkunstwerk, met behoud van oorspronkelijke indelingen.

Leuk voor kinderen

Bij Kasteel de Haar komen kinderen spelenderwijs alles te weten over het kasteel en de daarbij horende parken en tuinen. Met wel 3 speurtochten ontdekken ze de mooiste plekken van het kasteel en het park en krijgen ze een kijkje in het luxe leven dat de baron en barones leidden. Daarnaast kunnen kinderen ronddwalen in het doolhof en herten spotten in het grote hertenkamp.

Unieke eenmalige opening privéverblijf Kasteel de Haar – 18 februari / 6 juni 2022

Normaal blijven de deuren van het Châtelet (het kleine kasteel) gesloten voor bezoekers. Dit voorjaar, van 18 februari tot en met 6 juni 2022, kan je een exclusieve kijk nemen achter de deuren van het Châtelet van Kasteel de Haar. Dit kleine kasteel, dat stiekem groter is dan menig kasteel in Nederland, zit boordevol herinneringen en mooie verhalen van de familie van Zuylen van Nijevelt. Sinds de jaren vijftig gebruikt de familie het als geliefd ‘Hollands’ familiehuis. Het is intiemer en praktischer dan het grote kasteel. Het Châtelet staat symbool voor de verbondenheid van de familie met Kasteel de Haar, de omgeving en de mensen die er werken. Veel van de historische interieurs ademen de middeleeuwse sfeer, waar meesterarchitect Pierre Cuypers en zijn zoon Joseph bekend om staan, maar er zijn ook elegant gestoffeerde vertrekken in de stijl van de belle époque.

Voor kleine detectives ligt er een brief van de baron klaar in het Châtelet. Hij heeft jouw hulp nodig om te speuren naar de verdwenen diamanten collier. Het collier is hét grote cadeau van de baron voor de verjaardag van de barones. Help de baron het diamanten collier te vinden voor het verjaardag diner van de barones begint.

Volwassenen kunnen het Châtelet ontdekken door de vele verhalen die de zaalgidsen graag met jullie delen. Daarnaast is er een handzaam boekje dat de verhalen vertelt over de vele kamers en vertrekken.

Vanaf 18 februari 2022 is het Châtelet eenmalig en slechts met beperkte beschikbaarheid geopend voor een periode van vier maanden. Voor een bezoek aan het Châtelet boek je de speciale “Châtelet Tickets” op de website van Kasteel de Haar, een bezoek aan het kasteel is hierbij inclusief. De kinderactiviteit “Op zoek naar het verdwenen collier” is gratis verkrijgbaar bij de kassa tijdens een bezoek aan het Châtelet. Het Châtelet is dagelijks geopend van 12:00 tot 16:00 uur.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum