Museum informatie

Kasteel Cannenburch
Maarten van Rossumplein 4
8171 EB
Vaassen

(0578) 57 12 92
cannenburch@glk.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag12:0017:00
Woensdag12:0017:00
Donderdag12:0017:00
Vrijdag12:0017:00
Zaterdag12:0017:00
Zondag12:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€9.50
Kinderen (4 t/m 18 jaar)€5.25
CJP€7
CJP (t/m 18 jaar)€3.95
Huur auditour€1
Museumkaart Gratis
• April t/m oktober: dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. • Geopend tijdens feestdagen: 1e en 2e Paasdag, 1e en 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag. • Gesloten tijdens feestdagen: Koningsdag, 24 december, 1e en 2e kerstdag, Oud- en Nieuwjaarsdag. Het kasteelpark is van zonsopgang tot zonsondergang geopend en vrij toegankelijk voor wandelaars. Kasteel Cannenburch is vanaf donderdag 1 november gesloten. Op woensdag 1 april 2020 start een nieuw kastelenseizoen. Kijk voor het winterprogramma op de Home pagina onder 'Activiteiten & excursies'. Tickets
star_border Geen lid van MuseumTV

Kasteel Cannenburch


Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch is een middeleeuws kasteel in Vaassen. Het ligt midden in een prachtig parkbos met weilanden en vijvers. Naast het bezoeken van je kasteel kun je dus ook heerlijk in de omgeving wandelen en fietsen.

Het kasteel is 18e-eeuws ingericht. Bezoek het kasteel en waan je in een wereld vol schilderijen, porselein, meubels en andere authentieke gebruiksvoorwerpen. Naast het kasteel staat er ook een ‘bouwhuis’ op het terrein. Hier ervaar je als bezoeker hoe men vroeger in Kasteel Cannenburch leefde. Ook vind je hier de kasteelboerderij, de 19e-eeuwse woning van de rentmeester en de kasteelwinkel.

In het museum kun je (op aanvraag) een rondleiding krijgen. Ook kun je zelf met een audiotour op avontuur gaan.

Tentoonstellingen

Het museum heeft een vaste tentoonstelling die het hele jaar door te bezoeken is. Zo kun je door het kasteel dwalen en alle pracht en historie bewonderen.

Ook zijn er wissententoonstellingen die het museum het hele jaar door organiseert. Een hiervan is ‘Orange Boven!’. Het kasteel heeft door de jaren heen vaak bewoners van Paleis Het Loo over de vloer gehad. De Oranjes woonden namelijk dichtbij. Bij deze tentoonstelling worden een paar van deze bezoeken uitgelicht.

Veel Nederlanders verzamelden vroeger Oranje-souvenirs, zoals glazen, bekers en herdenkingsborden, glas-in-lood ruitjes, feestsigaren en meer. Veel van deze voorwerpen worden in de tentoonstelling getoond.

De tentoonstelling is te bezoeken van 1 april t/m 31 oktober 2018-2020

Collectie

In het verleden hebben verschillende families (van adel) in Kasteel Cannenburch gewoond. Het kasteel is in historische stijl ingericht, waardoor het voelt alsof er nog een familie woont. De originele betimmering met schilderijen is nog in diverse ruimtes te vinden. Ook zijn er bijzondere meubelstukken, zilver en een exotische kokosnootbeker uit de 16e eeuw te bewonderen.

Park & moestuin

Verder zijn er nog een park en moestuin op het terrein te vinden. Zo is er een kruidentuin en een doolhof. Ook vind je er een watermolen.

Horeca

Bij het museum horen ook een Kasteelcafé en Restaurant ’t Koetshuis. Hier kun je als bezoeker heerlijk wat eten en drinken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.