Museum informatie

Kasteel Cannenburch
Maarten van Rossumplein 4
8171 EB
Vaassen

(0578) 57 12 92
[email protected]
Kijk voor actuele openingstijden en entreeprijzen op de website van Kasteel Cannenburch.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Kasteel Cannenburch


Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch is een middeleeuws kasteel in Vaassen. Het ligt midden in een prachtig parkbos met weilanden en vijvers. Naast het bezoeken van het kasteel kun je ook heerlijk in de omgeving wandelen en fietsen.

Het kasteel is ingericht in de stijl van de 18e eeuw. Bezoek het kasteel en waan je in een wereld vol schilderijen, porselein, meubels en andere authentieke gebruiksvoorwerpen. Naast het kasteel staat er ook een ‘bouwhuis’ op het terrein. Hier ervaar je als bezoeker hoe men vroeger in Kasteel Cannenburch leefde. Ook vind je hier de kasteelboerderij, de 19e-eeuwse woning van de rentmeester en de kasteelwinkel.

In het museum kun je (op aanvraag) een rondleiding krijgen. Het is ook mogelijk om met een audiotour op avontuur gaan.

Collectie

In het verleden hebben verschillende families (van adel) in Kasteel Cannenburch gewoond. Het kasteel is in historische stijl ingericht, waardoor het voelt alsof er nog een familie woont. De originele betimmering met schilderijen is nog in diverse ruimtes te vinden. Ook zijn er bijzondere meubelstukken, zilver en een exotische kokosnootbeker uit de 16e eeuw te bewonderen.

Park & moestuin

Naast het schitterende kasteel is er ook een park, een moestuin, een kruidentuin, een doolhof en een watermolen te vinden.

Horeca

Bij het museum horen ook een Kasteelcafé en Restaurant ’t Koetshuis. Hier kun je als bezoeker heerlijk wat eten en drinken.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum