Museum informatie

IJmuider Zee- en Havenmuseum
Havenkade 55
1973 AK
IJmuiden

0255-538007
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7
Kinderen (0 t/m 12 jaar)€3.5
65+€5
Museumkaart Gratis
In de schoolvakanties en de maanden juli en augustus alle middagen behalve maandag, van 13.00 uur tot 17.00 uur. EXTRA OPEN Op 2e paasdag en 2e pinksterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. GESLOTEN Op 1e paasdag, 1e pinksterdag, beide kerstdagen, nieuwjaarsdag en Koningsdag.
star_border Niet te zien op MuseumTV

IJmuider Zee- en Havenmuseum


IJmuider Zee- en Havenmuseum

Het IJmuider Zee- en Havenmuseum in IJmuiden vertelt het verhaal van het ontstaan en de ontwikkeling van het Noordzeekanaal en IJmuiden. Ook wordt aandacht besteed aan de visserij en maritieme activiteiten. Denk hierbij aan de sleepvaart en de industrie in en rondom IJmuiden.

Tentoonstellingen

Het museum heeft een vaste tentoonstelling, maar organiseert het hele jaar door ook diverse wisseltentoonstellingen. Op de website van het museum staan de actuele tentoonstellingen vermeld.

Collectie

Het museum bezit over een grote collectie modellen, schilderijen, foto’s, instrumenten en andere objecten. Verder is er een radar-/uitzichttoren, een buitenmuseum, een filmzaal en een bibliotheek. Er komen in het hele museum verschillende thema’s aan bod. komen in het hele museum verschillende thema’s aan bod. Aan de hand van de collectie wordt verteld over de aanleg en ontwikkeling van het Noordzeekanaal, het ontstaan en de ontwikkeling van IJmuiden, de visserij, het loodswezen, de KNRM, de sleepvaart, scheepsmotoren, Amsterdamse rederijen, de industrie in Velsen, Scheveningen Radio en telegrafie.

Motorenhal

Als bezoeker kun je ook de motorenhal bezoeken. Hier staan diverse oude motoren opgesteld. Merken als Brons, Kromhout, Industrie en Bolnes komen voorbij. Onder deze motoren vind je
scheepsmotoren en motoren die dienstdeden in een gemaal. Iedere laatste zaterdag van de maand draaien de motoren de gehele middag. Een bijzonder gebeuren.

Voor kinderen

Kinderen zullen zich niet vervelen in het museum en mogen (bijna) overal in- en aankomen. Er zijn vier verschillende speurtochten, kinderen (en ouders) lopen met een speurtocht door het hele
museum. Verder leren kinderen knopen leggen, kunnen ze hun hoofd steken in een duikerspak, kapitein spelen in het stuurhuis van de kotter in het Buitenmuseum of op de Brug, plaatsnemen op
een rib of in een reddingscapsule en nog veel meer. Voor iedereen vanaf 10 jaar is er het escapespel. Te spelen in groepen van maximaal 4 personen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum